Stockholms bästa glass: Gelato Scarfó

Det bästa med att resa ligger mycket i att hitta små ställen som verkligen etsar sig fast i minnet - smultronställen. Under mina år som obotlig reseälskare så har jag hittat några sådana lite här och var i världen. Oftast är det i städer jag aldrig kommit tillbaka till, eller platser jag nästan aldrig besöker. Det finns ett brunchställe i Lissabon med världens godaste pannkakor, till exempel.

Men ibland har jag tur! Jag har hittat mitt absoluta favoritställe när det kommer till glass; Här i Stockholm! Faktum är att det inte ens ligger i innerstan, utan en kort promenad från där jag bor. Den lilla gelaterian heter Gelato Scarfó och ligger i mitt grannområde: Ålsten.

Gelato Scrafó har öppet under sommarsäsongen och är alltid välfylld av människor. Men låt inte den långa trottoarkön lura dig; Det är sällan mer än 5-10 minuters väntetid. Och det är väl värt det! Tror aldrig jag smakat glass som faktiskt smakar så mycket som dessa gör. Helt underbart! Rekommenderar varmt att ta tunnelbanan ut till Bromma för en stund, strosa längst Ålstensgatan, köpa med en glass och sedan gå ner till vattnet och njuta. På sommaren är det alldeles underbart.

Hitta hit

Gelato Scarfó ligger i Ålsten, Bromma. För att komma hit med kollektivtrafik behöver du ta den gröna linjen på tunnelbanan till Alvik för att byta till Nockebybanan och åka till stationen Ålstensgatan. Allt som allt tar det ungefär 20 minuter från Vasastan.

glass+stockholm+gelato scarfo
glass+stockholm+gelato scarfo

Åh, så gott! Det kommer bli många av dessa godingar under sommaren för min del.

glass+stockholm+gelato scarfo

När du fått din glass, följ huvudgatan ner mot vattnet och Ålstensängen. Här finns gott om plats för en lugn eftermiddag, en liten badplats och massvis med söta hundar att klappa.

glass+stockholm+gelato scarfo
glass+stockholm+gelato scarfo

I alla fall väljer jag åtminstone en chokladsmak i min glass. Men inte den här gången! Testade smakerna svenska jordgubbar och hasselnöt, båda så goda! De byter ut smakerna då och då, men finns någon av dessa kvar så rekommenderar jag att i alla fall fråga om ett smakprov.

glass+stockholm+gelato scarfo

Mer från Stockholm