Resmål att besöka under hösten vid Medelhavet

Som ni vet vid det här läget så flyttar jag söderut till hösten. Tänk att det inte ens är tre veckor kvar! Det blir min fjärde gång som jag flyttar över stadsgränsen, andra som jag flyr landet. Ändå är pirret där! Jag försöker intala mig att september i Sverige blir ett perfekt avslut för den här gången: jag får uppleva det mysiga med hösten utan att behöva dras med mörka eftermiddagar och gråa Stockholmsområden. Men ska jag vara ärlig hade jag gärna packa ihop och åkt nu. Det ska bli så kul!

Jag och Johan har nu bestämt oss för att åka ner till Sicilien först. Fler planer än så har vi inte, men troligtvis håller vi oss i de södra delarna av Europa under vintern. Hur som så har jag självklart satt ihop en bucket list för vad jag vill göra under tiden jag befinner mig runt Italien!

Korsika

Paradisön väster om Italien tillhör egentligen Frankrike, men är enkel att nå från den italienska kusten. Här finns massvis med vacker natur, underbara stränder, medelhavsvatten, ja, ni förstår. Hit ska jag hade jag tänkt! Kanske på en långweekend i november?

korsika+frankrike+resmål+höst

Sardinien

Strax under Korsika ligger Sardinien, och om Sicilien är fint så är Sardinien helt sjukt fint. Men! Det går båtar mellan de båda öarna, så det är ju ingen större match att ta sig mellan dem. Det bästa med vår utlandsflytt är att den är flexibel, om vi hittar ett ställe som är bättre än det vi bor på - då flyttar vi!

San Marino

San Marino är microstaten som aldrig vunnit en internationell fotbollslandskamp. Men de är också det lilla landet innan för Italiens gränser med helt fantastisk natur! Staden San Marino är mer eller mindre beläget på berget Monte Titano, vars toppar i sin tur är hem till tre riktigt häftiga torn. Det här känns helt klart som ett måste!

san marino+resmål+höst+italien

Lipariska Öarna

Sju vulkaniska öar, strax norr om Sicilien. Här möter svarta stränder det klarblå havet och magiska vyer utbyter varandra. Visste inte ens om att dessa fanns innan jag tog till Google! Det är platser som dessa som får mig att undra varför jag bott kvar i Sverige så länge. Abisko och fjällen i all ära, men mitt hjärta slår lite hårdare för just bergiga Medelhavsöar.

Dolomiterna

Det känns inte som att jag behöver förklara mig när det kommer till Dolomiterna, va? Självklart ska jag hit! De har funnits högt upp på min lista sedan Italien först kom upp i tankarna. Dolomiterna är magnifika berg. Så tråkigt att alla berg efter besöket här kommer kännas lite… tråkiga?

dolomiterna+italien+resmål

Pyrenéerna

På tal om berg. När jag var ungefär elva år tog min mamma med mig till Pyrenéerna, bergskedjan som går genom norra Spanien och södra Frankrike. Vad man minns av resan är det ett fantastiskt ställe! Vi hittade bland annat en fransk liten by innan för en ringmur, massvis med ljuvliga utsikter. Och så Andorra, såklart! Om inte Andorra är världens coolaste land, så vet jag inte vad som är.


Resor!