Road trip genom Norge, Del I

Åh, dagen är här hörni! Dagen då jag änt-li-gen har tid till att skriva om min Norgeresa. Oj, vilken vecka jag var med om där borta. Håller den så nära hjärtat. Bäst av att var ju, som väntat, Lofoten. Alla platser, berg och framför allt människor som gjorde workshopen till ett par grymma dagar. Men! Dit kommer vi. Första ska vi ta oss genom Norge, upp längst kusten och spendera några antal timmar i en bil:

Vi börjar i rätt ände. Hallå! Här står jag och poserar! Det är vår första kväll, och solen står fortfarande högt på himlen. Vi åt lunch utanför Lillehammer och sedan dess har bergen tornat upp sig runtom oss. Jag är så otroligt fascinerad att ett litet stopp längst vägen kan ha såhär fin utsikt.

norge+road trip+lofoten

Eftersom vår första dag består av att köra mot kusten, så är det inte förens kvällen som jag plockar upp kameran. Området runt Ålesund är nog favoriten hos mig på fastlandet - det är så jävla fint här. Så fint att det utsikten på den här bilden är en tråkig utsikt. Vem är jag och vad har jag blivit?

norge+road trip+lofoten

Första natten regnar det något otroligt. Hårt mot tältet, från att vi fäller upp det till att jag vaknar. Regnet slutar inte bara för att dagen gryr. Vi som har tagit en omväg för att se Atlantvägen blir lite besvikna på att inte kunna ta upp drönaren. Men så fint det är ändå! Jag är dock osäker på om jag faktiskt skulle rekommendera att åka hit, det får jag fundera på. Kanske om du ändå har vägarna förbi? Jag vill ju gärna se den i vackert ljus, fortfarande.

norge+road trip+atlantic ocean road
norge+atlantic ocean road+reseblogg
norge+atlantic ocean road+reseblogg
norge+atlantic ocean road+reseblogg

Något jag älskar med vädret här är all denna dimma. Så fint på bild! Johan håller inte med, han säger att dimman gör fotona suddiga och bergen små. Jag tänker på när jag i San Francisco stod stilla utanför mitt hus och såg dimman rulla över hustaken, som om de svepte in husen för natten. Viskade god natt, sov gott.

norge+reseblogg+road trip

Vatten är något som förundrar mig. Hur kan något genomskinligt ha så många olika färger, hur kan någon så obestämt anta så många olika skepnader. Förutom en härlig vy får höga höjder mig att tänka mycket, utan att bli uttråkad. Vet ni hur lite Instagramscrollande det är under denna vecka? Ber om ursäkt till mina vänner vars bilder jag inte gillar, mitt huvud är bland molnen.

norge+reseblogg+road trip
norge+reseblogg+road trip

Vårt mål för dagen är norr om Trondheim. In i bilen igen!

norge+reseblogg+road trip

Klockan är fem och vi rullar igenom fyra tullar. Två för Trondheims kommune, två för Trondheim Sentrum. Jag skriker Kaffebrenneriet rakt ut när jag inser vilket land vi är i. De har den bästa varma chokladen! Vi kommer dit en kvart innan de stänger, Johan hinner inte dricka upp sin kaffe så den tar han med sig. I lugn takt går vi runt vattnet. Kanske skulle vi bo i Norge? Och ha såhär nära till bergen?

Här är han, min människa. Älskade, älskade människa.

norge+reseblogg+road trip

Bland husen byter vi ord om att här skulle vi kanske kunna bo ett tag, men ändrar oss snabbt när Johan googlar fram att Trondheim generellt är dyrare än New York City. Jag vet inte om det stämmer, men att ens jämföra är nog för att min fantasi ska flytta till en annan stad. Kanske inte Norge, ändå.

norge+reseblogg+road trip+trondheim

Innan natten lägger sig stannar vi på en sista plats. Den är helt underbar. Här står vi tills det blir svårt att se i mörkret, och vi packar in oss i bilen igen. Den här natten får vi sova i en hytte, för när vi kommer fram till campingen ligger snön ännu som en vit betong över gräsmattornas trötta strån.

norge+reseblogg+road trip

 
norge+road trip+reseblogg