Med två veckor kvar till utlandsflytt

Nu har det börjats rensas här hemma! I helgen insåg jag äntligen att det faktiskt snart är dags - bara två veckor! Jag och Johan har bokat vårt boende på sicilien, en vecka i Catania och en Vecka i Palermo. Vi har planer jag inte riktigt delat med mig av tidigare här, men följer du mig på Instagram kan du kanske ha en aning om våra idéer.

Den här veckan väntar en lång jobblista. September har hittills varit väldigt intensiv, och nu ska allt knytas ihop. Jag jobbar fyra dagar, för på fredag åker jag äntligen upp till Umeå igen! Sedan jag flyttade därifrån har jag bara varit tillbaka korta stunder i förbifarten men nu ska jag spendera en hel helg där; Hälsa på gamla vänner och se hösten dra in över Öst på Stan. Åh, så jag saknar det. Jag har nog sagt det förut, men hade inte Umeå varit så otympligt utplacerat på kartan hade jag flyttat tillbaka för länge sedan.

På Italienfronten den här veckan är det dags att lägg ut alla Blocketannonser och skicka iväg kläder till Sellpy. Och även sortera ut allt i lägenheten som inte ska till förvaring. Jag funderar på att skriva ihop en lista på sånt som kan vara bra att tänka på vid en utomlandsflytt, och sånt som man behöver göra tid för innan flytten. Jag flyttar ju inte permanent och kommer inte folkbokföra mig utomlands, så jag har haft det ganska svårt att hitta information om vilka regler jag behöver följa. För de finns, även om jag bara ska bo inom EU och även om det inte är permanent. Mycket av mina problem kommer från att jag har eget företag, det hade jag ingen aning om innan jag började leta info. Jag tänker att en liten guide faktiskt kan vara hjälpsamt för den som vill göra en liknande livsomställning som mig.

IMG_1704.jpg