Maj, 2014: Långweekend i Chicago, USA

Idag är jag bortom all räddning för en tro på att Stockholm inom en kort tid ska blossa ut till den våridyll vi så gärna målar upp den som. Ja eller, stryk idag och ersätt med den här veckan. Så jag strejkar från Sverige idag, och dyker ner bland bilder från somrarna som varit. På bloggen idag är det maj 2014 och jag befann mig i Chicago tillsammans med min au pair-bestis Ulrika.

Jag ska erkänna att det här är en tanke jag kommer tillbaka till, att jag ska dyka ner i mitt arkiv i jakt på lite foton. Jag har varit på sådana härliga ställen, men alltså det finns en anledning till att de hittills förblivit opublicerade - det finns inget bra att publicera. Det här med att ens kunna fota är en kunskap jag plockat upp ganska sent i livet. Post-Chicagoresan, for sure. Att jag blir mer inspirerad av dessa knackiga bilder säger väl något om hur TRÅKIGT Stockholm är för tillfället. Nåja, mindre sura miner - mer Chicagoweekend.

Först och främst: Det är vi två som reser! Vi bodde mer eller mindre grannar i SF och tillsammans for vi överallt och ingenstans under vårt år som au pairer. Vi är påväg mot Oaklands flygplats, klockan är cirka halv sex på morgonen. Jag är alltså inte galen, bara trött.

Jag kommer ihåg att vi började dagen i SF så otroligt tidigt, men med flygtid och tidsskillnad kom vi ändå fram runt eftermiddagen. Vi skyndade oss ut och spenderade kvällen downtown, åkte pariserhjul ute på piren. Min jeansjacka är densamma som ni brukar kunna se nu för tiden, den har varit en favorit hos mig i nästan tio år!

Vi bodde i Bucktown - det absolut mysigaste området. Då jämförde jag det med Södermalm här i Stockholm, gjorde alltid det innan jag snubblade över ordet “hipster”:). Men Bucktown, lägg det på minnet om du har vägarna förbi Chicago!

Hade jag varit modebloggare och bott i Bucktown hade Damen Station varit min go to-plats för att fota. Från andra perrongen har man klockren utsikt över downtown.

Självklart var vi förbi bönan! Såhär skrev jag om den 2014:

Vi åkte till Willis tower, tog lite mer tube och hamnade i Millenium park med den stora bönan. Ni vet hur man brukar säga att allt ser mindre ut i verkligheten? Denna är större! Jag fick en chock när jag såg den, verkligen. 

Vill ni läsa om hela min resa, eller typ se alla dessa bilder oredigerade, så kan jag varmt rekommendera min au pair-blogg. Den är mysig! Är väldigt, väldigt glad att jag sparat den.

IMG_0950.jpg

Låt mig presentera min mest använda pose 2008-2015. Om jag är glad över min gamla blogg är kvar, så är det inget emot hur glad jag är över att den här posen inte är det.

IMG_0919.jpg

#model (VAD gör jag)

IMG_0882.jpg

Den här tar ändå priset. Slår vad om att ni alla har gamla album fulla med liknande bilder, det har iallafall jag!

IMG_0868.jpg

Något ni måste göra i den här staden är att åka upp i Willis Tower - så vacker utsikt! Har för mig att man, på en klar dag, kan se till statsgränsen mot Michigan??

IMG_0798.jpg

Jokes aside så är Chicago en superfin stad, och jag är ändå förvånad över att mina bilder härifrån nästan står pall för stadens Instagrampotential. Jag är ganska säker på att Chicago slår New York för mig, det är något speciellt med känslan där.

Vi rullar på! Tillbaka på Damen, och som jag sa, det här skulle vara femtio procent av min grid om Bucktown var mitt hem. Men se så liten jag var! Så lite jag visste om ögonbrynspennor! SOM jag älskade skorna, de försvann i flytten hem till Sverige.

Det här har min profilbild på Facebook så länge.

Anledning nummer sjuhundra varför jag älskar den här staden - tunnelbaneloopen som går genom downtown. Charmen! Det får mig att ifrågasätta mitt val av Stockholm som hemstad.

Allright, det här är inte Chicago. Såhär är det: När man lever som au pair, i ett land man troligtvis aldrig mer kommer bo i, så får man ett annat mindset - carpe fucking diem. Mer eller mindre. Jag och Ulrika tänkte dessutom väldigt lika, och ville uppleva så mycket som möjligt i ultrahastighet. When in Rome, typ. Så, under vår långweekend i Chicago spenderade vi faktiskt en halv dag på att åka över till Michigan och Indiana samt en heldag i Milwaukee. Huruvida det var en bra idé eller inte kan jag ta en annan dag, men jag är ändå så glad att jag fått se Milwaukee. Det är en så mysig stad!

Vi var där en söndagsmorgon, kanske inte den mest ultimata tidpunkten i veckan men vi fick det att funka. Man kommer långt med bra resesällskap!

Wisconsin står på min lista för återbesök, och då kanske med lite mer tid.

Fem år senare och det här är fortfarande en av mina favoritresor. Jag kan inte sätta fingret på varför, men mest troligtvis för att den var så kravlöst arrangerad. Vi gjorde exakt vad vi kände för.