Lofoten Workshop med Sisters in Law + Nordica (Norge, Del II)

Vi vaknar upp till dag tre på vår road trip genom Norge. Har du missat de första dagarna så hittar det inlägget här!


Vi djupdyker direkt in i det här inlägget. Det är Lofotendags! I senaste inlägget slutade vi en bit ovanför Trondheim, så vi måste ju faktiskt ta oss dit först. Häng med!

Såhär äter vi mat, varje dag i fyra dygn. Numera är vi mästare på att mäta rödsprit så det ska brinna länge nog för maten ska hinna bli varm.

norge+road trip+lofoten

Plötsligt är vi vid polcirkeln. Snön bländar oss, det går verkligen inte att se utan solglasögon. Mellan två nationalparker kör vi, upp bland bergen. Som mest är det nog nästan två meter snö på marken. Påväg ut från polcirkelns parkering mäter snön högre än bilens tak.

norge+road trip+lofoten+polarcirkeln

Vi tar oss till slut till Bodø, och möts av Annandag Påsk. Båten klockan fyra går inte, vi har kollat fel. Nästa färja mot Lofoten är klockan ett i natt. Vi kollar alla tidtabeller från fastlandet, dubbelkollar, trippelkollar. Om vi kör direkt hinner vi med båten som går norröver, då är vi åtminstone framme i Lofoten innan skymningen. Tre timmar till i bil. Men det är ingenting att sura över, vi åker på stört. Genom alla tullar, runt alla berg. Strax efter tio kör vi in på Lofotens äldsta camping. Både jag och Johan är helt hänförda av bergskedjan runtom oss som aldrig slutar förvåna.

norge+road trip+lofoten
norge+road trip+lofoten

Så blir det morgon och vi kör ner mot Leknes för att träffa Zanna och Kikki. Vi stannar på en strand, tar bilder, säger herrejävlar, kan inte köra bil utan att snegla upp mot topparna då och då. Småpratar om hur norskarna bor här; vad de jobbar med; om de är trötta på berg.

norge+road trip+lofoten
norge+road trip+lofoten
norge+road trip+lofoten

Så checkar vi in på vårt boende för workshopen och fullkomligt häpnar över utsikten från köksfönstret. Vi bor i en fiskeby full med båtar, berg och torkställ för fiskar. När de lastar på med nyfångad fisk luktar det så äckligt att jag undrar vad jag egentligen gör här. Jag tänker att jag vänjer mig, fast jag vet att det mest är önsketänkande.

norge+road trip+lofoten

Det är en lång dag som väntar imorgon, så vi tar det lugnt. Kollar på stränder, ser solen gå ner. Det här är Uttakleiv, den ligger precis bakom Haukland strand. Haukland som är så omtalad och känd, den har inget att komma med jämfört med Uttakleiv.

norge+road trip+lofoten
norge+road trip+lofoten

Jag svär att jag precis la huvudet på kudden. Mina första tankar, halv sex på morgonen. Go time! Frukost, tvätta ansiktet och så smink. Det är dags för vår dag på workshopen!

En efter en droppar bröllopsfotograferna in till vår lägenhet, som är den största av tre. Jag varvar foundation på huden med yoghurt i magen. I spegeln ser jag morgontrötta, men exalterade, ansikten bakom kameror som smattrar titt som tätt. Jag sitter i min julpyjamas med llamor på. Stämningen går att ta på, det är så härligt.

Foto: Jonas Burman

Under dagen tar jag kanske en eller två foton. Jag har ju fullt upp med att vara framför kameran, så jag glömmer helt enkelt bort att ta andra bilder. Istället lånar bilder i efterhand från några av fotograferna. En blandning av faktiska workshop-bilder, och några behind the scenes. Dagen delas upp i två sektioner, två outfits! Här är första.

Foto: Albin Hasselström

Jag fåt blöta fötter i två av två fotograferingar. Ungefär fem minuter efter den här bilden trampar jag ner i sumpmark, och står plötsligt i pölen som här är framför mig. Skor och allt. Allt för konsten, var det ja!

Foto: Zanna Metzer

Lite såhär ser det ut på en workshop! Antingen turas fotograferna om att fota, eller så kör de i grupp där alla får samsas. Den är alltid lite krånglig, det blir så många fler vinklar att tänka på när de börjar sprida ut sig. Men så kul det är! Och roligt att se flera resultat av olika kreativa personer.

Foto: Zanna Metzer

Kikki är den som sytt allt jag har på mig. Så otroligt duktig!

Foto: Zanna Metzer

Foto: Zanna Metzer

Vi äter lunch, lyssnar på en föreläsning, äter igen och ger oss ut till Haukland för kvällspasset. Dessa bilder är mina favoriter av de jag sett. Är även så kär i klänningen. Och imponerad av Jonas som lyckas ta en gosebild jag tycker om. Varken jag eller min pojkvän är så paraktiga av oss, så att kramas och vara mysiga framför tio kameror var en utmaning för oss.

Foton: Jonas Bruman

Fun fact: I höstas såg jag det här bröllopet, fotat av paret Hasselström. Jag ser dagligen så många bröllop, men just Ålandsbröllopet har etsat sig fast i mitt minne. Fullkomligt älskar fotona, stilen, allt. Gick i taket när jag såg att Albin Hasselström var en av deltagarna på workshopen. Med risk för att låta självupptagen har jag sedan i höstas velat ha bilder på mig själv i deras fotostil.

Foton: Albin Hasselström

Roligast har vi i slutet av kvällen - det är som att alla går loss lite. Vi leker runt, går en och en, har en skön stämning. En annan vars foton jag ser fram emot att se är Craigs. Craig som förövrigt kommer följa med mig och Johan på vår road trip till Sverige när workshopen är slut, men mer om det nästa gång!

Foto: Zanna Metzer

Vilket gäng alltså! Är så glad över att få lära känna var och en av dessa personer.

norge+road trip+lofoten+workshop+sisters in law+nordica
norge+road trip+lofoten+workshop+sisters in law+nordica

 
lofoten+norge+road trip