Konsten att ta semester

norge+lofoten+blogg

Imorgon är min första semesterdag för den här sommaren, jag har tagit ledigt från alla mina jobb: Byrån där jag är anställd och i de företag jag konsulterar via mitt egna företag. Med andra ord ska jag vara helt ledig. I två hela veckor.

Jag är nervös.

Såklart har jag haft semester förut, men inte sedan jag startade upp mitt egna företag och började jobba med sådant som jag faktiskt vill jobba med. Det är en välbehövlig semester jag har framför mig, senaste veckorna har präglats av dålig koncentration och spridda tankar. Sämre inspiration. Tråkig kreativitet. Nu hoppas jag att mina två kravlösa, fria veckor ska locka fram allt det igen.

Speciellt till bloggen. Den här plattformen ligger mig så nära hjärtat, och det är så kul att se hur den växer vecka efter vecka. Att jag är ledig, och dessutom ska till Gotland, ger mig så mycket mer tid att lägga här. Älskar att blogga om mina resor, men för att kunna göra det måstre jag ju faktiskt ut och resa. Ska upptäcka Gotland, och sedan får vi se om det kanske bär av någon annanstans. Annars vill jag turista i Stockholm! Har massvis med små punkter på min Stockholmslista, jag gör dem aldrig eftersom att jag bor här. Är det bara jag, eller? Tänker att äh, det kommer. Innan jag vet ordet av så har jag flyttat ut och missat en massa smultronställen. Det, eller så blir det vinter.

Grejen med att kunna jobba på distans, och endast behöva en dator för att göra det, gör det svårt att faktiskt ta semester. Det har nog även att göra med mitt egna företag - precis som att det krävs disciplin att jobba, så krävs det disciplin att inte jobba. Senast idag researchade jag program och appar som underlättar arbetsvardagen. Genom att resa bort tvingar jag tankarna åt annat håll.

Så förhoppningsvis ska jag resa. Massor! Jag har snöat in på slow travel och vill mest tågluffa hela Europa. De enda jag följer i sociala medier nu för tiden är de som spenderar längre tid på olika platser, bor på båtar, sålt sitt hus och köpt en husvagn, väljer att spendera en månad någonstans framför weekendresor varannan vecka. Är så kär i den livsstilen!

blogg+norge+resa
blogg+norge+roadtrip

Europa-kärlek