Jobba hemifrån & tjäna pengar online - så gör jag

Har du följt mig ett tag, eller i efterhand scrollat igenom sista tiden av min blogg, så kan du enkelt lista ut att jag inte riktigt lever det vanliga 9-5-livet. Jag är mer av en återkommande karaktär som hoppar fram och tillbaka, ungefär. Stockholmslivet en vecka, road trip i valfritt Europaland den andra. Och min livsstil är ju inte något som bara hänt, utan det är något som jag aktivt jobbar för i allt jag gör. Jag tänkte att vi ska gå igenom detta idag, hur man skaffar ett liv som inte är platsbaserat. För jag kan tänka mig att det finns fler där ute som har en obotlig wanderlust?

Till att börja med så måste jag först få säga jag kan göra detta just för att mitt valda yrke görs på datorn, via internet. Jag säger inte att det är omöjligt att vara byggarbetare world wide, bara att det kanske är lite svårare. Så ha det i bakhuvudet medan jag tar er med på min lilla karriärsresa!

Sisters in Law: Skribent

All right. Vi börjar med delen där allt började. Jag har nämnt förut att jag praktiserade hos grundaren av Sisters in Law, Zanna, för två år sedan. Här hamnade jag för att hon drev eget företag, och jag ville lära mig mer om hur det gick till i praktiken. Hos Zanna fick jag bland annat skriva blogginlägg till Sisters in Law. När de i april förra året ville ta hjälp med att skapa innehåll för bloggen fanns jag med i tankarna, och på den vägen är det! Eftersom Sisters är en onlinebaserad blogg (yes, it’s true) betyder det att jag kan göra det likväl från Stockholm som från Afrika. Vilken resa jag än varit på så har jag kunnat ta med jobbet och fortsatt få in pengar, istället för att behöva ta ledigt. Dessutom har jag även varit på två jobbresor med Sisters in Law, Paris och Lofoten!

sisters in law+blogg
sisters in law+blogg

Susanne Persson Fastighetsbyrå: Social media manager & grafisk formgivare

Min andra återkommande inkomst är från en Stockholmsbaserad fastighetsbyrå. Hos dem sköter jag sociala medier och layoutar material inför deras visningar och annonsutskick. Ett jobb som inte tar mer än några timmar en dag i veckan, men alla bäckar små! För mig är det viktigt att ha något att falla tillbaka på om ett av mina uppdrag skulle sluta upphöra, så jag är noga med att inte tappa intresse för ett uppdrag även om är av mindre skala.

Mad Marketing & Co.: Grafisk formgivare

… Och allt mellan himmel och jord. När jag säger att jag är på jobbet, då är det här jag menar. Här gör jag verkligen allt som har med media att göra, men för det mesta så bidrar jag med grafiskt material. Vi har ett litet gulligt kontor på Södermalm, men tekniskt sett kan jag jobba från världens alla hörn dit internet når även med det här. Rent praktiskt kollar jag så jag inte har möten inbokade, jobbar undan deadlines och jobbar in sådant som kan sköta sig självt när jag är borta, och så gör jag resten från semestern. Sedan är det ju lite mer som ska klaffa, men på ett ungefär såhär.

Mitt egna företag: Webbdesign

Dagens bubblare är webbdesigndelen av mitt egna företag. Det kommer och går. I snitt gör jag en hemsida varannan månad, ibland är det fler. Det kan vara en skön bonus att ha, men jag lägger ärligt talat inte så mycket energi på att marknadsföra mitt företag. Vill du kolla in min portfolio för mitt egna företag så hittas den här!


Det är alla mina inkomstkällor! För tillfället känns fördelningen väldigt bra, och jag vet att om en av källorna föll bort så skulle jag ändå klara mig på mina resterande. Det känns också väldigt bra att jag lyckats få så mycket av mitt arbete onlinebaserat, och som ni ser är det inte enbart inom en gren. Jag försöker alltid hitta nya grenar och inte vara låst på bara en nisch. Att jobba online skulle jag säga kräver en bredd och öppet sinne, för ofta handlar det om att ha många olika arbetsgivare - vare sig det är klienter för ett eget företag eller få en anställning av en chef. Personligen tycker jag att det är en del av charmen, det håller vardagen lite mer intressant och livlig!

sickla kaj+stockholm+vit trappa

Alla foton är av Johan.


 
jobba+online+tjäna+pengar