Jag ska till Italien!

gotland+åker

Men så kul att äntligen kunna skriva det här inlägget! Och publicera det! Det har varit en lång, lång betänketid och en ännu längre väntan. Åh! Vi ska till Italien!

Redan förra hösten kliade det i kroppen. Jag ville ut i världen! För varje dag som solens timmar blev färre, blev drömmen större. Men dålig timing, pengar och platsbaserade jobb gjorde att jag fick nöja mig med att ta Johan till Portugal för två veckor. Det blev ju inte så dåligt heller - tvärtom! Sedan dess har jag fått förverkliga min dröm om att jobba som grafisk formgivare, jag har haft en underbar tid på den lilla fullservicebyrån på Södermalm. Även då jag absolut inte kommer sakna trånga tunnelbaneturer på morgonen, kommer jag sakna det lilla kontoret och mina kollegor.

Stockholm skaver. Det tar emot att säga, för staden har varit min hjärtestad i så många år. Kanske finns det en tid då vi går ihop igen, men den tiden är inte nu. När Kungsträdgården stod i blom åkte jag och Johan till Lofoten, där och då började tanken gro. Ett liv utanför Stockholm.

lofoten+att flytta utomlands

Att flytta utomlands är ofta en process som kräver mycket från en som person. Att bryta upp med vänner, bostad, jobb för att hitta allt det på en ny plats. Det är aldrig bara god timing, även fast det i det här fallet känns så. Men vi har förberett oss, gett oss själva timingen vi behöver. Nu känns det som att det är precis det här vi är menade att göra. Det känns bra i magen, ni vet?

Och här är vi nu. Mitt i kaoset av rensande och planerande. Resedatumet blev andra oktober, en onsdag. Destination: Sicilien. Vår plan är att resa långsamt, verkligen bo in oss, kunna byta om det inte känns bra. Det hela känns som ett experiment på hur länge vi kan klara oss utomlands, en bättre plan än så har vi inte. Det behöver man inte heller. Att flytta utomlands är inte rocket science, jag lovar! Jag ska berätta allt - från önsketänkande till flytt. Det kommer bli super!

gotland