Catania, Italien: De första dagarna

sicilien+italien+reseblogg

I onsdags kväll landade jag och Johan på Catanias flygplats i Italien. Med trötta huvuden, utan våra incheckade väskor. Vi, tillsammans med en till svensk som kommit till Sicilien för att besöka sina vänner, checkade in våra väskor sist av alla och de fick tydligen inte plats. Lördag, sa kvinnan bakom disken, på lördag kommer era väskor. Vill ni att vi kör ut dem till dit ni bor under er vistelse?

Vår stora resa kanske började lite knackigt - men den har trots allt börjat! Igår morse sprang vi bort till H&M här i staden, egentligen den enda stora klädbutik jag sett här, och panikshoppade ett ombyte. Även då det är tjugofem grader här skyltar butikerna med sitt höstmode. Det var lite svårt att hitta något svalt. Det blev en kjol och ett linne. Älskar linnet! Så fortsatte vi med att handla mat, svänga ihop en sallad till lunch och sedan jobba hela eftermiddagen. På ön går solen ner vid halv sju, så klockan fem slog vi ihop datorerna för en första syn av Catania. Tankar?

sicilien+italien+reseblogg

Catanias husväggar är ofta fläckade av husputs och tegel som gömmer sig därunder. Trottoarer saknar kullerstenar, hålen i vägarna är stora. Det känns som att staden stannat i tiden. Men jag trivs helt okej. Kanske för att det här bara är mitt hem för en veckas tid, jag vet att förändring är på väg. Kanske är det även för att jag äntligen är iväg. Sista veckorna i Stockholm var så långsamma, kyliga. Nu kan jag äntligen njuta av barbenta promenader, färsk frukt i butikerna och att staka mig fram med de få italienska ord jag kan när engelskan inte räcker till.

Idag är det fredag, och imorgon kommer våra väskor. Äntligen. Jag har saknat att borsta håret, ha myskläder och kunna smörja in ansiktet med annat än kroppslotion. Men det betyder ju också att en av våra två dagar troligtvis kommer behöva spenderas runt lägenheten, så vi kan ta emot väskorna också. För så är det ju, när man jobbar och reser samtidigt, vardag är vardag och helg betyder ledighet. Jag kommer ihåg när jag bodde i San Francisco, då var det samma sak. Älskade det livet, så jag har inga tvivel på att jag kommer älska detta med.

sicilien+italien+reseblogg

Äventyr