Spårvagnstur i ett höstigt Stockholm: Cafévagnen längst Strandvägen och Djurgården

Det känns som en evighet sedan jag var här senast. Lite så är det ju, också. De två senaste veckorna har varit fyllda av jobb och mentalt förberedande inför hösten som nu dundrar in. Jag behövde nog en liten stund till att samla mig, sortera tankarna och samla kraft. Och inspiration. Jag har så mycket inspiration i kroppen! En flytt utomlands väntar ju! På den fronten har jag så mycket att berätta för er; det kommer! Om tre veckor flyttar jag, så nu är det hög tid att jag börjar beta av min lista över allt som ska göras.

Men först tänkte jag att vi ska åka på en tur i Stockholm! Cafévagnen som rullar mellan Norrmalmstorg och Skansen på Djurgården är numera en av mina topptips över saker att göra i huvudstaden. Spårvagnen följer linje 7 längst Strandvägen och stannar vid alla stoppen. Det är bara att hoppa på och av när man själv känner för det. Jag och Johan hoppade på vid Norrmalmstorg och åkte två varv, vilket tog en timme. Perfekt!

cafevagnen+stockholm+to do
cafevagnen+stockholm+to do

Cafévagnen avgår från Norrmalmstorg en gång i halvtimmen varje Lördag och Söndag, precis bredvid Vau du Ville där tågspåren svänger av bredvid en hållplats och en mycket subtil skylt. Närmsta tunnelbana härifrån är Kungsträdgården och Östermalmstorg, men det är även endast en kort promenad bort från Hötorget på Gröna linjen. Stockholms centrum har nära till allt, med andra ord!

cafevagnen+stockholm+spårvagn+to do

Spårvagnen går från vår fram till advent - en så mysig sak att göra nu under hösten! Tänk er att rulla runt på Djurgården när höstens färger är som starkast, få uppleva Stockholm och samtidigt få en liten paus från de kalla vindarna.

cafevagnen+stockholm+to do
cafevagnen+stockholm+to do

Fikat är ett urval av kanelbullar och wienerbröd och andra klassiska konditoriskapelser. Tyvärr är det kanske inget för en glutenallergiker, men det är minst lika mysigt att bara åka med för en kopp kaffe eller te.

cafevagnen+stockholm+to do

Tänk att det här var en av mina absolut sista helger som Stockholmsbo - och helgen som kommer är min sista i Stockholm! Helgen efter är jag i Umeå, och helgen efter det flyttar jag ut ur min lägenhet och ner till mamma i några dagar. Sedan bär det av till Italien! Sjukt! Hade gärna klämt in ytterligare en caféresa innan det, kanske möts vi där?

cafevagnen+stockholm+to do

Mer från Sverige