Att bo utomlands och hitta sin vardag

italien catania reseblogg
italien sicilien bo utomlands

Nu kommer vardagen. Jag har kommit in i lunken - hur det är att bo utomlands med ett jobb i Sverige; Att jobba på semestern; Att leva ett udda liv. Det känns bra. Och jag lovar att jag, så fort jag fått pli på det till i alla fall åttio procent, ska skriva allt jag kan om saken. Att rutiner faller på plats märker jag bland annat på vårt sätt att välja mat i affären. Husmanskost. Efter fyra dagar i Italien, och jag förstår lite vilket kött som är vilket. Vart kilopriset står, sådana saker.

Kanske föll vardagen på plats då våra väskor gjorde mig och Johan sällskap på ön. De skulle levereras till vår dörr igår, så vi satt inne hela dagen. Väntade. Tillslut kunde jag inte vänta mer, och så som Sicilien är - lite oordning på det mesta - fanns det inte så många andra väl än att åka ut till flygplatsen för att leta reda på våra väskor själva. Värmlänningen som svarade i Norwegians kundservicetelefon sa ju att väskorna skulle anlänt redan vid halv elva imorse. Efter att ha väntat på bussar som inte följer tidtabeller och en Lost and found-kö som aldrig tog slut stod det två återfunna resväskor framför våra fötter. Äntligen.

Veckan som kommer har jag skuffat runt mina arbetstider lite, och därför betat av ett och annat redan idag. På tisdag kväll ska vi upp till vulkanen Etna, men vi behöver åka redan vid tre på eftermiddagen. Dessutom åker vi vidare till Palermo på onsdagen, och under en flyttdag vet man aldrig hur mycket tid som blir över. Att jobba helger och kvällar, det kommer mitt jobba utomlands-inlägg att handla mycket om.

Nu har jag precis ätit, duschat, plockat undan i lägenheten och satt mig framför Kockarnas Kamp. Precis som jag skulle gjort i lägenheten i Stockholm. Jag och Johan kom hem för en stund sedan, efter att ha njutit av den tjugofemgradiga kvällen Catania bjuder på. Den här staden är inte mycket för parken, men en finns det. Där njöt vi idag. Det är så mycket lättare att njuta av livet när man kan göra det i sommarkläder på en höstkväll. Eller vad säger du?

italien sicilien
italien bo utomlands sicilien
italine bo utomlands sicilien
bo utomlands sicilien italien
italien sicilien

Italien