Posts in Årsresuméer
2018: Det fantastiska reseåret!

Jag kände att en sista årsresumé var på sin plats, den om mina resor under 2018. Det blev en del! Det trodde jag aldrig när året kickade igång, var så inställd på att få stanna hemma ett bra tag. Samma sak tänkte jag i och för sig när 2017 närmade sig, och jag var student i Umeå. Då kom jag ut i världen två-tre gånger. Det går kanske inte att bota en obotlig, hopplös reseentusiast? Det bådar gott för detta år, då jag för tillfället varken har budget eller speciellt många planer på att resa. Dock har jag en vilja att upptäcka mer av Europa, men det pratar vi om en annan dag! Nu kör vi en recap av 2018!

IRLAND

I april åkte jag och Johan till Irland för en tio dagar lång road trip. Ställen vi besökte var bland annat Belfast, Carrick-a-rede, Slieve League Cliffs, Killarney National Park, Dingle Peninsula, och Kinsale. Det var första gången på Irland för oss båda, det var här jag blev kär i massiva berg och naturen runt om. Ni kan läsa allt om Irland här!

irland+road trip

VÄSTKUSTEN

Ibland gör jag saker på impuls. Västkusten var en sådan sak. Väldigt mysigt, absolut, och det funkar när resan inte kräver så mycket planering. Lånade pappas bil, tog med mig Johan och planerade påväg ner mot Strömstad. Ett av mina absoluta sommarminnen från förra året är solnedgången från Smögens klippor. Vårt sista stopp på vår resa. Som stora valar låg klipporna där, formade av havet och vinden. Solen brände igenom havsytan, försvann i en röd explosion. Vi satt kvar tills vi inte kunde sitta stilla längre, darrade av kylan som trädde fram. Se Västkusten-inläggen här!

västkusten+smögen

NORRLAND

Under min semester följde jag med Johan och Alex till deras hemtrakter, Norrland. Kan inte annat än att skratta åt det, nu i efterhand. Vi körde alltså från Skellefteå till Abisko för att vandra i två dagar. Under dessa dagar var det så varmt att Sverige hade eldningsförbud, vilket vi bara antog gällde nationalparkerna också. Så vi köpte med oss sallader från ICA, och lite annat smått. Väl framme hade vi inte riktigt plats med allt vi behövde, eftersom vi bara en av oss hade en riktig backpack. Eventuellt att vi inte riktigt ens hade med oss allt som en vettig människa tagit med sig. Men visst löste det sig, det med!

Ni kan läsa om mitt äventyr i Abisko här! Och kom ihåg, bakom alla bilder gömmer det sig en ICA-påse med tre sallader i.

norrland+abisko+vandra

FRANKRIKE

När september började gå mot sitt slut åkte jag iväg på min absolut första jobbresa. Tillsammans med inga mindre än tjejerna från Sisters in Law, de styrde upp en långweekend i Paris vilket var så otroligt kul! Har både dagsbloggat och gjort Parisguide, och de hittar ni här!

FRANKRIKE+paris+bridal

NORGE

Jag stannade i Bergen påväg hem från Frankrike, en stad jag alltid velat besöka. I eftertanke hade det varit bättre att planera resan dit, med bättre passande kläder och kanske en bil att ta sig runt med. Tror Bergen är bättre i utkanten än vad den är i stadskärnan. En annan gång! Har ju fortfarande en roadtrip längst kusten på listan. Läs om Norge här!

norge+bergen+guide

LETTLAND

I november åkte jag och mamma över till Lettland för att besöka huvudstaden Riga. Det var en perfekt getaway där vi endast strosade runt, åt god mat och fotade en hel del. Nästa gång jag åker till de Baltiska länderna vill jag besöka Vilnius! Se våra dagar i Riga här!

riga+lettland+weekend

PORTUGAL

Åh, Portugal. Den här resan ligger mig så varmt om hjärtat. Troligtvis den bästa resan på året, av så många anledningar. Jag har ju sedan urminnes tider velat åka till Lissabon, och väl där fick jag så fina dagar. Sen roadtripade vi, med lärdomen av Irland att ta det lugnt. Och så Madeira, förstås. Alltså det är nog det coolaste stället jag varit på, jag är så fascinerad över hur ön är uppbyggd; små byar mitt i bergen, Funchal, allt. Det är så jag vill uppleva det igen! Så långe finns mina inlägg om Portugal!

madeira+drone+portugal
Året 2018 - Juli till December

Jag har bestämt mig för att sammanfatta mitt år är på min blogg, jag tycker det är så mysigt att få se en översikt över året som gått. För några veckor sedan publicerade jag första inlägget, januari-juni, och om du missat det kan du läsa det här. Nu tar vi oss an juli-december!

Juli

En dag åkte jag och den här lilla sparveln till Sigtuna. Det var mysigt, men herregud hur redigerade jag mina bilder för ett halvår sedan? Fick redigera om för att ens våga ompublicera härifrån. Kul att man utvecklas!

sigtuna+stockholm+dagsutflykt

Och en annan dag var jag till Skärgårdsvåfflan med två tredjedelar av min familj. Kan inte snacka nog mycket om hur glad jag är att bo nära dem igen, det är guld att kunna ta tåget för en eftermiddag tillsammans!

skärgårdsvåfflan+oxelösund

Innan juli blev augusti styrde Sisters in Law och Star of Sweden ihop en fotografering i ett högsommarhärligt Kungsan! Med duktiga Zanna bakom kameran hade vi en sjukt rolig kväll med middag på Cavabaren efteråt. Åh, får sommarlängtan när jag kikar tillbaka!

sisters in law+star of sweden+stockholm

Augusti

I början på augusti åkte jag upp till Norrland, dels för att hänga med Johan och hans familj, men också för att vandra i fjällen. Abisko! Att sova utomhus, mitt i naturen bredvid ett vattenfall. Underbart. Abisko är något av det mest magiska jag upplevt i Sverige. Men också det absolut jobbigaste. Det var ju typ tretto grader och sol, och det i kombo med ständig uppförsbacke ledde till lätt svindel för min del. Har aldrig varit gladare för resrob, svepte två i ett nafs. Stay safe, kids!

abisko+trollsjön+kärkevagge

Åkte även hem till Katrineholm, spenderade en kväll med mamma och drönaren. Pratade om uppsägning och frilansande, njöt av semester. Gick på Katrineholmsveckan, frös i öltältet. Sådant som hör sörmlandssommaren till.

katrineholm+sörmland

September

När den första höstmånaden inföll fick jag lite lätt panik, den eviga sommaren - Slut! Gick ut på långprommis, från Thorildsplans tunnelbana, runt Långholmen och mot Gamla stan. Lovade mig själv där och då att jag skulle nyttja Stockholm mer, ett löfte jag absolut inte hållit :))

stockholm+långholmen

Var på date med lovings. Nåt vi är otroligt dåliga på att göra, tror vi har varit på tre, fyra dates sammanlagt sedan vi började träffas. Mysigt när det väl händer, dock!

IMG_6081 2.jpg

Sen hörni! Tillsammans med gänget från Sisters in Law åkte jag till Paris! Där hade vi fullt upp; mötte designers inom bröllop och mode, fotade med en fransk fotograf, nätverkade, jobbade, åt god mat, knatade runt mysiga områden. Ett par dagar som gav mig välbehövd energi inför hösten!

Foto av Pierre Atelier

Foto av Pierre Atelier

Oktober

Från Paris till Bergen i Norge, en mellanlandning på två dagar. Hade lite egentid, så att säga. Bergen är ett ställe jag velat åka till så länge, så när jag ändå behövde mellanlanda nånstans från Paris, så fick det bli just Norge!

norge+bergen

Sen fick jag frilandskris. Hade ju precis slutat jobba, och var helt min egen. Fick inte koll på struktur, schema, fritid. Dessutom blev det höst på riktigt, löven föll och från ingenstans kom de mörka eftermiddagarna. Oktober var en tråkig, deppig månad. Hade identitetskris och noll framtidsvision, gick bara och väntade på bättre tider. Vi alla har ju såna perioder, och även då de suger så är de väldigt nyttiga. Jag tror och hoppas ändå att jag fått ut nåt av det, kan skriva mer om det en annan gång!

November

Förra månaden var en betydligt bättre månad, och vad annars gjorde jag, om inte resa? Tog med mamma på en weekend i Riga! Lilla Riga, en stad varken jag eller min mor hade en susning om vad man gjorde där. Vi antog utmaningen att ta reda på det! Vill ni läsa om vad vi hittade på så finns allt här!

riga+lettland

November, 14. Pappas födelsedag! Åkte ju självklart ner för ett besök!

Innan månaden var slut åkte jag ut till Vaxholm med Johan, i hopp om att skärgården skulle vara i alla fall nästan lika mysig som på sommaren. Det var den inte, utan det blev mer eller mindre en lång tur för att käka lunch. Men ändå, jag är ett fan av dagsutflykter och så även denna.

vaxholm+stockholm

December

Juluppladdningen för min del bestod, som ni vet, av en resa till Portugal. Lissabon, Cascais, Sintra, hela kusten med Ericeira och Porto, några dagar på Madeira och sen Lissabon igen. En redig tur, och så kul! Här är jag och min resepal, första dagen i Lissabon. Vi var båda smått förvånade av de branta uppförsbackarna.

lissabon+portugal

Månadens bästa stund går nog till sista dagen på Madeira. Det var så varmt, så skönt. Jag och Johan satte oss med varsin glass vid hamnen och bara njöööööt.

madeira+funchal

Och så har jag ju, såklart, firat jul. Det har ni ju läst om väldigt nyligen, så jag lämnar er med en söt bild på yours truely. Nu är det bara två dagar kvar på hela året, jag är mer än redo för att välkomna 2019! Här tar jag nyårsledigt, men har schemalagt inlägg tills vi hörs igen. Puss och kram!

jul
Best nine of Instagram 2018

2018 var året då jag föll lite för Instagram. Jag har tyckt det varit förbannat kul, men också otroligt frustrerande. Att det är en plattform för mig känns givet, men det är ju också en plattform där man väldigt lätt tappar sig själv. Som vi alla vet. Jag har sneglat lite för mycket på vad andra gör, hur de tar bilder, än vad som kanske är hälsosamt för min kreativitet. Tanken med Instagram för mig är att hitta min stil i foto och jag kan allt se den skulpteras, bland annat, med hjälp av detta sociala medie. Kul!

Min första tanke var att visa mina nio mest gillade bilder, men så tänkte jag att nä, det känns hundra gånger roligare att få ta fram de nio bilder jag gillar bäst. Så det kör jag på idag! En liten recap av mitt Instagram-år.

Januari, 26

Jag och Johan var på besök hos Alex i Stockholm. Det var då vi bodde i Norrland, då vi trodde att vi skulle bo kvar vintern ut. Så blev det icke, som ni vet. Hur som, här var vi på en av många fotorundor i stan. Älskar Gröna Lund på bild.

stockholm+gröna+lund

April, 22

Irland. Vi fick stanna bilen för att släppa förbi fåren som stod precis överallt. Det är väl mer charmen i den här bilden som tilltalar mig, än själva fotot i sig. Det får gå, det med!

irland+roadtrip

Maj, 2

Jag kom hem från Irland precis i tid för att se Kungsträdgården klädd i rosa blomster. Åh! Det här är en av mina absolut mest gillade bilder på Instagram, förövrigt. Tycker den är underbar, har den som skrivbordsbakgrund.

stockholm+körsbärsträd+kungsträdgården

Maj, 24

Nämen, en till bild på Gröna Lund. Fan, jag älskar den här bilden. Tycker färgerna är så svinigt fina, mmmm. Solnedgångar, va.

gröna+lund+solnedgång+stockholm

Juni, 13

Samma sak med denna! Från min visit i Smögen. Gillar allt med det här fotot, men kanske mest hur dramatiska molnen är samtidigt som de är helt puderrosa och mjuka.

smögen+västkusten+sverige

Augusti, 9

I slutet av sommaren åkte jag hem till Katrineholm, där jag och mamma tog oss en tur med drönaren. Ok, så jag har en förkärlek till landskapsfotografi kanske. Och den här typen av färgpaletter med krossad svärta.

drönare+sörmland+katrineholm

September, 24

När det fortfarande var sensommar i slutet av september fick jag ett ryck och gick Stockholm runt typ. Tog med min kamera, hittade tillbaka till min fotostil efter en stunds irrande. Det kändes skönt, minns att jag var riktigt nöjd med den här.

södermalm+stockholm+långholmen

December, 7

För de två sista bilderna tar vi oss till Lissabon! Den första är från området Alfama, och det kan vara en av mina absoluta favoriter från den här sammanfattningen. Vad tycker ni?

lissabon+alfama

December, 9

Det finns en chans att jag gillar det här fotot pga motivet. Hehe. Men så är det ju min favvisstil när det kommer till redigering, vilket hjälper en del. Oklart om jag känner så starkt för bilden som oredigerad. En bra bild att avsluta med, i alla fall!

lissabon+esterla+to do