5 drömmiga och udda resmål för en sommar i Europa

Nu kryper jag upp med väggarna. I drygt en vecka har jag varit i Stockholm, jag är redo för nästa trip. Den senaste tiden har jag reflekterat över mitt tankesätt i hur jag vill resa. Förr, blott arton år, var världen inte nog stor för mig. Det var så långt bort som möjligt, annars var det inte intressant nog. Nu, istället, har jag fullkomligt kärat ner mig i Europa och är mer än nöjd över att få uppleva min världsdel. Och jag tror verkligen inte det finns något bättre än Europa på vårsommaren. När det är varmt överallt, men inte för varmt. När allt är öppet, men turisterna inte ännu fyllt gatorna. Så idag drömmer vi oss tillsammans bort till olika städer, platser och delar på vår kontinent. Det är en mysig blandning av några ovanliga och udda resmål i Europa, och några lite vanligare.

Kanske är ett av dessa ställen nästa målet att bila till? Det hade i alla fall jag velat!

Sevilla, Spanien

Sevilla har nog ändå varit på min bucket list i snart tio år nu. Här vill jag bo i framtiden. Kanske två månader eller så, en kort stund när höstregnet kommer som tätast i vårt kalla land. Jag vet inte vad det är med den här staden, eller varför, men jag har varit hopplöst kär i den sedan jag först hörde namnet. Vem vet, kanske är det i höst det händer?

Kotor, Montenegro

Hur jag inte besökt ett ställe som ser ut såhär? Jag vet inte. Just den här staden heter Kotor, men jag är ganska taggad på att se hela landet. Eller hela balkanhalvön. Självklart hetsar jag över att se varenda millimeter av stället, jag är sådan, och vill därför göra en road trip här. Annars så kan jag även tänka mig att tågluffa runt. Så mysigt!

Foto:  Faruk Kaymak

Karlovy Vary, Tjeckien

Tjeckien i allmänhet är väldigt koncentrerat till Prag. Jag ska inte säga något dåligt om Prag, lovar! Skulle gärna åka dit, men jag skulle också väldigt gärna vilja åka till de mindre städerna runt om. Český Krumlov är semipopulärt bland turister, av en bra anledning. Men även Karlovy Vary ser helt underbart ut, en stad vid tyska gränsen jag aldrig hört talas om. Hit vill jag!

Foto:  Ramida Made

San Marino

San Marino får nog vara det sista stoppen på den här resan. Det finns nog inget som kan blow my mind som det här just idag. Och jag veeeet att San Marino ligger i Italien, och jag veeet att Italien har en äckligt fin natur. Jag visste bara inte att San Marino har såhär fin natur?! Här är Monte Titano, typ mitt nästa resmål.

Vill du ha fler tips på resmål i Europa? Här listar jag 7 drömmiga resmål i Europa!


 
resmål+europa+drömmiga+urban