4 destinationer i Skandinavien för sommarens weekendresa

Jag är ett stort fan av weekendresor. Kan tänka mig att jag inte är den enda? Älskar att få komma iväg då och då, andas lite ny luft och promenera längst nya vägar. Det som är så bra med sommarhalvåret är ju att det är perfekt för att weekendresa på! Jag är inte den som säger nej till en weekendresa på vintern, men jag skulle ju ljuga om jag sa att det är bättre än sommarweekends. Speciellt eftersom man faktiskt kan hålla sig i Sverige utan att frysa till döds på sina utforskningar. Har på senare år spenderat otroligt mycket tid på att resa runt i Skandinavien, nåt jag vill fortsätta med. Här är några ställen jag inte skulle vilka åka till i sommar:

Gotland

Varenda människa häpnar, tappar andan och slår slint när jag säger att jag aldrig besökt Gotland. Och jag vet! Sveriges sommarpärla! Har velat åka varje år men aldrig kommit iväg. I år dock! Mina enda sommarplaner är att glassa runt på Gotland. Andra veckan i juni åker jag dit! Jag har redan fått en massa, massa tips (eftersom alla förutom jag redan hunnit bli stammisar på sina smultronställen), men vill ha fler. Hit me!

gotland+weekendresa+sverige+sommar

Åland

Tekniskt sett så har jag varit på Åland, men har jag verkligen sett Åland? Nej. När jag var femton åkte jag, lillebror och pappa på kryssning som råkade stanna på ön. Vi gick av båten, stod i hamnen och gick sedan tillbaka ombord för att sova. Fram tills förra året hade jag helt och totalt missat att Åland är en riktig idyll på sommaren, och ska därför hit så snart som möjligt. Någon som är villig att följa med?

Härliga 2009, med Sony Ericsson-mobiler och kamerablixtar som förvandlade mörkögda småbröder till albinopupiller.

DSC01205.jpg

Bornholm

Jag tror mitt tema för dagen är öar, för här har vi en till som är otroligt bortglömd å mina vägnar. Läste nångång om cykelsemester på Bornholm, tänkte herregud, så jobbigt och det var det. Det slog mig inte att cykel kanske är det bästa sättet att se ön av en anledning. Kanske för att det är så otroligt vackert vart man än tittar? Nu är jag, tack och lov, äldre samt visare. Lägger till Bornholm på listan!

Lübeck

Dagens outsider, både vad gäller geografiskt läge och det faktum att Lübeck är en stad på Tysklands fastland. Men jag råkar veta att man väldigt enkelt kan åka båt hit från Skåne, så vi låter det gå för den här gången. Ok? Lübeck är en väldigt mysig stad som jag tror skulle passa alldeles utmärkt att weekenda i från torsdag till söndag. Eller måndag till torsdag, om man vill. Är det semester!! Det faktum att det ungefär tar tio timmar att ta sig dit med bil + båt är ju också en stor fördel, jag är en road tripentusiast, som ni vet.

Vart vill du åka över sommaren, har ni planer för en superhärlig plats? Tell me!


Fler europeiska resmål

Pin it!

 
sommar+sverige+resa+resmål