3 Restips i Europa att besöka under sensommaren

De senaste dagarna har jag bara gått runt och drömt mig tillbaka till alla fantastiska ställen jag fått chansen att besöka de senaste åren. Är så peppad på att resa! Jag vet att det är på grund av att jag nyss var ute på vägarna - det kommer alltid som en baksmälla någon dag efter att jag landat i att vara hemma. Nu går det inte att tänka på annat. Och kanske kan någon av dessa destinationer bli ett nästa resmål? Kanske en tågluff eller weekendresa? Eller! Euro Tour! Definitivt något jag vill göra en dag.

Här är några av alla de platser jag föreställer mig att jag är tillbaka på:

Madeira, Portugal

På min Instagram har jag sparat min Portugalresa i en Story Highlight, däribland finns små minnen från den vackra ön mitt i Atlanten: Bergstopparna i solnedgången, kustklipporna, tropiska blommor. För mig är det inte vanligt att vilja göra återbesök, men den här platsen har verkligen gjort sitt avtryck. Dessutom känns det som att jag missat så mycket! Har så många smågator i Funchal kvar att strosa, så många avlägsna byar i bergen att köra mellan. Att åka i december kan vara det smartaste jag gjort, dels är det off season så få turister tar sig hit. Dessutom är Funchal den mysigaste, mest julpyntade staden jag sett. Älskade det!

madeira+portugal+to do+guide
madeira+portugal+to do+guide
madeira+portugal+to do+guide
madeira+portugal+to do+guide

Irland

Ännu en ö full av berg. Ja, den röda tråden är nog berg för dagens wanderlust. Irland var faktiskt min första resa tillsammans med Johan. Vi var helt otroligt naiva och kände att vi visst kunde klara av att se hela Irland på tio dagar. Vi klarade det, men vår vi var ganska trötta efter en vecka eller så av att konstant se nya platser. Efter den resan föredrar jag att planera längre resor, med längre stopp. Om jag följer den insikten när jag reser nu? Nej. Men jag är åtminstone medveten, eller hur? Koncentrerad resa eller inte, det finns några riktigt fina vyer på Irland. Det är med andra ord inte svårt att, för en liten stund, luta sig tillbaka och föreställa sig krokiga vägar med slående utsikter.

irland+to do+guide
irland+to do+guide
irland+to do+guide

Lofoten, Norge

Nu när det är sommar har Lofoten totalt bytt skrud. När jag var där för tre månader sedan fanns det fortfarande gott om snö, vilket gör mig lite nyfiken på den gröna årstiden där uppe. Eftersom att jag dessutom var där under en workshop fanns inte tiden till att göra alla hikes på min lista, och inte heller alla öar. Det tar nog en stund innan jag tar mig an ännu en norsk road trip, men när dagen väl är kommen kanske Lofoten blir ett stopp? Vem vet!

irland+to do+guide
irland+to do+guide
lofoten+norge+to do+guide

Europa!