Portugal på en budget: Vad kostar det att resa i två veckor?

Portugal är ett underbart land att resa i, ett av mina favoritländer av många anledningar. Dels är naturen fantastisk, dels är landet så pass litet att det inte är omöjligt att besöka flera platser under en och samma resa. Jag var där under två veckor, och hade gott om tid till att utforska större delen av Portugal. Om du är ny här, och har missat min resa så finns hela den här! Jag tänkte även göra en guide till de olika städerna, men det tar vi i ett annat inlägg! Idag ska vi fokusera på hur mycket det kostar att uppleva Europas sydvästligaste land.

Det här en en budget som grundas på två personer, eftersom att jag reste tillsammans med Johan och därför delade kostnader för bil, bensin osv. Bra att ha i bakhuvudet när du läser!

TRANSPORT

Flyg
Jag och Johan flög ner till Lissabon, från Arlanda och tillbaka två veckor senare. Vi flög även över till Madeira från Porto, och från Madeira till Lissabon. Vi betalade 1 990 kr/person för flyg.

Bil
Bil hyrde vi sträckan Lissabon-Porto, en resa vi gjorde på 4 dagar. Eftersom vi lämnade bilen på ett annat ställe än där vi hämtade den, fick vi betala 800 kr extra. Allt som allt blev det 1 225 kr/person. Vår bil på Madeira kostade oss 660 kr, även den hade vi i 4 dagar. Bil i 8 dagar, tillsammans med bensin, betalade vi 1 660 kr/person.

Tåg/Kollektivtrafik
En tur-och-retur till Cascais från Lissabon, några få Uber-turer och en handfull bussbiljetter gick totalt på 225 kr/person. I Portugals städer är det gångavstånd till det mesta och därför blir det en ganska låg kostnad för kollektivtrafik.

portugal+madeira+road trip

BOENDE

Allt räknad per boende, alltså vad vi två betalade tillsammans. Förutom totalen!

Lissabon
Boende 1: AirBnB, liten etta utan kök. Här betalade vi 280 kr/natt. En riktig lägenhet ligger ungefär på 450 kr/natt.

Boende 2: Hostel, Divine House of Graca. Världens minsta, fuktiga, mögliga rum. Delat badrum. Kan inte för livet rekommendera någon att bo här. Men så betalade vi 140 kr/natt, så vad förväntar man sig.

Ericeira
Ericeira Chill Hill Hostel, eget rum. Mysig värd, frukost ingår (vi åt på altanen med havsutsikt, åh), på vintern är det väldigt tomt där. Vi betalade 290 kr/natt. Centralt och så värt det!

Porto
AirBnB, eventuellt den bästa lägenheten! Iallafall den snyggaste. Låt mitt i centrum, var inte fuktskadad, enda minuset var att grannarna inte visste hur man är tyst. Här betalade vi 335 kr/natt.

Funchal
AirBnB, i Madeiras största stad. Ett bra val, hade nog inte velat bo i någon av de små städerna. Vi bodde uppe i bergen, så mysigt! Svårt att hitta till en början, men att inte bo bland hotellen var skönt. Också GULD att vakna upp till Atlanten. Som jag saknar det! Hur som, vi betalade 250 kr/natt här för en stor trea med fullt kök och två badrum.

Totalt
För 14 nätter runt om i Portugal betalade vi 1 780 kr/person, alltså ungefär 130 kr/natt.

portugal+ericeira+road trip

MAT

Tycker det är svårt att sätta en budget för mat. Det beror liksom helt på vad man vill ha ut av sin måltid. Johan och jag satsade på att komma undan ganska billigt, och käkade mycket hemma. Sen råkade vi hamna på en lite finare restaurang en kväll i Lissabon, och käkade ute då och då för sakens skull. Men de flesta måltiderna lagade vi själva, och då hamnade maten på 200 kr/dag, och 2 800 kr/person totalt. Ändå överkomligt, med tanke på att restauranger i större städer är typ i samma prisklass som i Sverige.

lissabon+brunch

ÖVRIGT

Vi ägnade oss inte åt så stora aktiviteter, och inget som direkt kostade pengar, för det mesta var vi upp till miradouros. Men småshopping, små aktiviteter och liknande tog vi ut pengar för så jag har inte superbra koll på det. Men kan tänka mig att vi kanske spenderade 250 kr/person i den här kategorin.

lissabon+miradouro+reseblogg

TOTALT

Allt inräknat så betalde vi, två personer, såhär mycket för att resa runt i Portugal i två veckor:

Kostnad per dag: 1 230 kr
Kostnad totalt: 17 200 kr

Per person betalade vi alltså 615 kr/dag och 8 600 kr för hela resan.

madeira+road trip+reseblogg

Dröm dig bort till Lissabon

Pin it!

 
portugal+budget+resa