Förändringar för framtiden

Jag är verkligen inte ett fan av förändringar, det är liksom min minst välkomnande händelse i livet. Men så är jag ju beroende av dem, precis som vi alla är på något vis. Och jag är en person med riktigt kort tålamod, så förändringar kommer ganska ofta för mig. Nu senast när jag fyllde tjugofem. Nja, kanske inte som en uppenbarelse; jag tror det har smugit sig på ett tag, men när det väl slog över så blev det så obvious. Det var ju typ runt min födelsedag. Jag fyllde tjugofem och blev vuxen - i världens ögon, och i mina egna. Det slog mig också att jag behöver ta några steg framåt i livet, så nu är det bestämt: 2019 år förändringarnas år.

Får cringeryckningar av den meningen. Att det här inlägget blir mer och mer som ett “mål 2019”-inlägg bidrar, hade ju lovat mig själv att inte skriva ett sådant. Vi kalla det här Förändringar jag borde göra under den närmsta tiden. I retrospektiv blev det inte ett lyckligt inlägg, haha. Men kom ihåg! Det må vara rörigt nu, och förändringar är inte min grej. Är ändå glad för att det händer! Är skevt nog riktig taggad på den närmsta framtiden.

portugal+ericeria+cascais

FLYTTA

Först och främst; jag och min boendepal är i stort behov av att flytta. Det är hit all min tankekraft går till, jag bor ju ändå i Stockholm. Varken jag eller Johan har sparat kapital eller ett tillsvidarejobb, så det enda vi kan göra är att bo i andra hand. Det ger mig noll hopp, att hitta en lägenhet lika stor som vi bor i nu till samma pris kommer inte att hända. Samtidigt kan vi inte bo kvar här, vi bor längst ner i ett hus, där halva lägenheten ligger under marken. Har under det här året kommit fram till att jag tidigare i livet underskattat dagsljus extremt mycket, vilket är konstigt då Sverige under sex månaders tid inte ens har dagsljus. Ni förstår. Det är tjugo procent av varför jag vill flytta, den andra är spindelinvasionen som sker på hösten. Tänker inte uppleva den igen.

JOBB

Kan nästan bara sätta ett stort frågetecken här:) Det är inte att jag inte vet vad jag ska göra, jag har bara för mycket valmöjligheter och för mycket som beror på vart jag ska bo, som i sin tur beror på vart och med vad jag ska jobba. Jag lever i en loop. Men det här är mina preliminära planer just idag: 1. Bli anställd på ett jobb som har ett kontor, 2. flytta till en lägenhet tillräckligt stor för att ha ett hemmakontor eller, 3. Hyra ett kontor någonstans i Stockholm.

Så länge hittar ni mig i min soffa.

MIG SJÄLV

Den mest DIFFUSA kategorin. Hela jag känns diffus. Behöver ha ett fritidsliv. Hur fixar man det? Sedan vill jag också spara ihop några hundratusen lite snabbt, kunna bo utomlands, ha en hund och gå till frisören. Det sist nämna är ju ganska lätt, jag la till det för att få lite hopp. ÅHKEJ.

portugal+cascais+beach