Bucket list 2019: 5 resor att göra under året

Jag har varit så nöjd med att ha en tid hemma i Stockholm nu, nästan mätt på att resa efter Portugal. Trodde definitivt att det skulle ta längre än tre veckor för resegnistan att leta sig fram. Men så leder det ena till det andra, och rätt vad det är så börjar mina vägar leta sig norrut inom en ganska snar framtid. Innan jag själv vet av det så har mitt huvud redan spånat iväg på weekendresor i maj och tågluffar i september. Jag har en obotlig resesjuka, och jag har fallit dit i år med. Jag får hålla lite på min kryptiska resa uppåt så länge, tills allt är klart och bestämt, men tills dess vill jag vandra bort i drömvärlden med er! Skapa en bucket list för ställen jag vill besöka i år, det var länge sedan jag hade en sådan!

TÅGLUFF TILL SÖDRA EUROPA

För några år sedan fick jag upp ögonen för Balkanländerna, och vilken otrolig natur de har. Vill tågluffa här, från enda Liechtenstein i Norr ner till Balkanhalvön och vidare mot Aten i Söder. Och så kanske upp mot Budapest igen. Kanske åka båt från Skåne, tåga igenom Tyskland och Tjeckien. Problemet med att varje gång jag ska göra en multiresa försöker jag gärna trycka in så långa omvägar genom hela världen som det bara går, kan inte bestämma mig. Även då jag kanske får lägga band på mig själv, är jag gärna borta en månad så jag kan lata mig igenom alla underbara städer och naturparker!

tågluff europa

SKOTTLAND

Förra året hade jag, Johan och Alex tänkt att besöka ett höstigt Skottland. Men så kom jobb och andra resor i vägen, och kanske det faktum att vi inte planerade det hela så bra. Vi får se om det blir av i år istället! Hade gärna åkt upp mot Isle of Sky, det ser så fint ut. Har hört att det påminner om Irland, som jag var på förra året.

irland+slieve league cliffs

VANDRA I DE SKANDINAVISKA FJÄLLEN

Efter mitt äventyr i Abisko har jag fått lite mersmak för naturresor. Det kan vara så att jag lyckats förtränga hur sanslöst dålig jag var på att vandra, men visst tyckte jag att det var lite charmigt ändå? Minns att jag mådde så bra av det. Kunde liksom inte bry mig om annat än den underbara naturen; även om jag knappt såg den när svetten väl började rinna ner i ögonen. Jag är inte så kräsen på vart jag åker, men jag vill få till en sommarvandring i antingen Norge eller Sverige. Nära och bra!

reseblogg+abisko+vandria

BILA I TYSKLAND OCH POLEN

Får jag inte till min tågluff genom halva Europa så vill jag bila ner till Tyskland, och Polen - favoriten i centrala Europa. Mina föräldrar gjorde det för typ två år sedan och jag är fortfarande lite sur på att de inte tog med mig. Enda rätta är att de i sommar lånar ut en av sina bilar till mig i någon vecka eller två, eller hur (Vet att ni båda läser, kom igen)? Skulle i så fall sikta på Lübeck, Hamburg, Köln och Luxemburg. Kanske även ett slott i de tyska skogarna. Är redo att ge Tyskland en andra chans efter min miss med Berlin för några år sedan.

berlin+roadtrip+tyskland

ALASKA, USA

Sista för den här gången, innan jag tappar det helt och köper mig en biljett ut i världen med avgång imorgon. Jag vill till Alaska! Trodde aldrig, jag menar ALDRIG, att jag skulle forma dessa ord. Men here we go: Jag vill göra en vinterresa till Alaska. Mot snön, mot kylan, mörkret. Jag tror verkligen på att Alaska är hur fint som helt på sommaren, och jag skulle gärna vara där då med, men jag tror ändå att vintersäsongen tar hem det. Eller kanske hösten? Vill ha mycket snö i bergen, norrsken och hela den grejen. Jag har förlorat förståndet nu, va?