2018: Det fantastiska reseåret!

Jag kände att en sista årsresumé var på sin plats, den om mina resor under 2018. Det blev en del! Det trodde jag aldrig när året kickade igång, var så inställd på att få stanna hemma ett bra tag. Samma sak tänkte jag i och för sig när 2017 närmade sig, och jag var student i Umeå. Då kom jag ut i världen två-tre gånger. Det går kanske inte att bota en obotlig, hopplös reseentusiast? Det bådar gott för detta år, då jag för tillfället varken har budget eller speciellt många planer på att resa. Dock har jag en vilja att upptäcka mer av Europa, men det pratar vi om en annan dag! Nu kör vi en recap av 2018!

IRLAND

I april åkte jag och Johan till Irland för en tio dagar lång road trip. Ställen vi besökte var bland annat Belfast, Carrick-a-rede, Slieve League Cliffs, Killarney National Park, Dingle Peninsula, och Kinsale. Det var första gången på Irland för oss båda, det var här jag blev kär i massiva berg och naturen runt om. Ni kan läsa allt om Irland här!

irland+road trip

VÄSTKUSTEN

Ibland gör jag saker på impuls. Västkusten var en sådan sak. Väldigt mysigt, absolut, och det funkar när resan inte kräver så mycket planering. Lånade pappas bil, tog med mig Johan och planerade påväg ner mot Strömstad. Ett av mina absoluta sommarminnen från förra året är solnedgången från Smögens klippor. Vårt sista stopp på vår resa. Som stora valar låg klipporna där, formade av havet och vinden. Solen brände igenom havsytan, försvann i en röd explosion. Vi satt kvar tills vi inte kunde sitta stilla längre, darrade av kylan som trädde fram. Se Västkusten-inläggen här!

västkusten+smögen

NORRLAND

Under min semester följde jag med Johan och Alex till deras hemtrakter, Norrland. Kan inte annat än att skratta åt det, nu i efterhand. Vi körde alltså från Skellefteå till Abisko för att vandra i två dagar. Under dessa dagar var det så varmt att Sverige hade eldningsförbud, vilket vi bara antog gällde nationalparkerna också. Så vi köpte med oss sallader från ICA, och lite annat smått. Väl framme hade vi inte riktigt plats med allt vi behövde, eftersom vi bara en av oss hade en riktig backpack. Eventuellt att vi inte riktigt ens hade med oss allt som en vettig människa tagit med sig. Men visst löste det sig, det med!

Ni kan läsa om mitt äventyr i Abisko här! Och kom ihåg, bakom alla bilder gömmer det sig en ICA-påse med tre sallader i.

norrland+abisko+vandra

FRANKRIKE

När september började gå mot sitt slut åkte jag iväg på min absolut första jobbresa. Tillsammans med inga mindre än tjejerna från Sisters in Law, de styrde upp en långweekend i Paris vilket var så otroligt kul! Har både dagsbloggat och gjort Parisguide, och de hittar ni här!

FRANKRIKE+paris+bridal

NORGE

Jag stannade i Bergen påväg hem från Frankrike, en stad jag alltid velat besöka. I eftertanke hade det varit bättre att planera resan dit, med bättre passande kläder och kanske en bil att ta sig runt med. Tror Bergen är bättre i utkanten än vad den är i stadskärnan. En annan gång! Har ju fortfarande en roadtrip längst kusten på listan. Läs om Norge här!

norge+bergen+guide

LETTLAND

I november åkte jag och mamma över till Lettland för att besöka huvudstaden Riga. Det var en perfekt getaway där vi endast strosade runt, åt god mat och fotade en hel del. Nästa gång jag åker till de Baltiska länderna vill jag besöka Vilnius! Se våra dagar i Riga här!

riga+lettland+weekend

PORTUGAL

Åh, Portugal. Den här resan ligger mig så varmt om hjärtat. Troligtvis den bästa resan på året, av så många anledningar. Jag har ju sedan urminnes tider velat åka till Lissabon, och väl där fick jag så fina dagar. Sen roadtripade vi, med lärdomen av Irland att ta det lugnt. Och så Madeira, förstås. Alltså det är nog det coolaste stället jag varit på, jag är så fascinerad över hur ön är uppbyggd; små byar mitt i bergen, Funchal, allt. Det är så jag vill uppleva det igen! Så långe finns mina inlägg om Portugal!

madeira+drone+portugal