Världsfavoriter: Brighton

Mina favoriter runt om i världen. Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför att skriva dessa, vill ju få de att framstå i sina bästa dager. Vill beskriva och förmedla på bästa möjliga sätt. Jag tänkte börja med Brighton. Det är väl kanske ingen stad som är med på alla must visit i England-listor, ofta blir den bortglömd i skuggorna av London. Jag var också en av dem, sammanlagt har jag varit i London fem gånger. Senast åkte jag dit för att bo där, till och med. Så blev det ju inte, jag flyttade till Umeå istället. Det var ett udda byte av stad, men jag hade en magkänsla som skrek sig hes och då var det bara att lyssna. Det var så viktigt för mig att hamna i just den klassen som började hösten 2016, jag skrev i min dagbok att det är meningen att jag ska göra detta, flytta till Umeå, som om viktiga relationer väntar där. Ett år senare blev jag ihop med min klasskompis och tillsammans har vi nu flyttat ner till Stockholm för att göra karriär. 

Jag åkte till London för att jobba som au pair, men bara dagar innan jag skulle åka kom jag in på universitetet och en flytt till England blev en flytt till Norrland, och ett år i London blev knappt två veckor. Ni kan ju tänka er att jag kände mig skev som valde bort London för en liten stad i Sverige, men så gick dagarna och jag började tröttna på stan. Helt och hållet. Min näst sista dag i England tog jag därför tåget till Brighton. Och vilken stad! Min nummer ett i England! Jag ska inte smyga med att denna plats betyder mycket för mig personligen, men det är även en väldigt mysig stad som är väl värd ett besök. Du ska få höra varför! 

The Lanes

Det här är nog min favoritdel av Brighton! Jag tror det finns en hel del villiga att hålla med mig. Här spenderade jag mesta tiden av min dag, strosade och kikade. I North Laines finns det mycket second hand-butiker, och dagen jag var där fanns det även en liten marknad i mitten av det hela. Så mysigt! Det finns även en heeeeel del caféer. Det här är ju vad jag älskar, exakt så som The Lanes är. Mysigt, smått, kringliga vägar och mycket ställen att fika på. 

brighton+north+laines
brighton+the+lanes

Royal Pavilion

Royal Pavilion är ett museum, tidigare en bostad för kungligheter. Jag är inte mycket för museum, däremot är parkerna runtom en bra plats att slå sig ner på under sommaren. 

brighton+royal+pavilion
brighton

Brighton Pier

Det känns kanske som en självklar sak att ta sig en titt på? Den är mysig! Finns en massa saker att hitta på här, och så får man en fin view utöver Brightons havsfront. Om härliga utsikter är något för dig så kolla även in Brighton i360! Gå även förbi beach huts som jag totalt glömde bort att kika på när jag var där. De är dock otroligt söta så helt klart värt ett besök! 

brighton+pier