Hur man packar för en resa med olika väder

Men alltså! Idag åker jag till Frankrike! Mentalt är jag helt oförberedd på detta, blev lite chockad av mig själv när jag insåg att jag kommer somna i Paris ikväll istället för i min egen säng?? När jag tänker efter så är det lite skönt att slippa hela den här resfebern jag släpades med när jag var mindre, men samtidigt blir jag lite nervös över att jag inte är ett dugg pirrig. Har väl rest för mycket, haha.

Jag ska, förutom Paris, även spendera två dagar av min vecka i Bergen, Norge som för tillfället bjuder på hela nio grader. Supermysigt, mm ah jo, men det betyder att jag har fått packa för två klimat eftersom det fortfarande är sensommar i Frankrike. Tycker generellt det är lite svårare, eftersom att man måste tänka ett steg längre för varje pryl man packar. Men lite såhär jag tänkt den här gången:

  • Jag har fem stycken tröjor, varav två är lite finare. Alla går att ha i Paris, och i Bergen under en stickad tröja. För kalla vindar i Paris har jag med en tunnare cardigan, typ.

  • För byxor har jag: ett par jeans, ett par shorts, två kjolar och ett par strumpbyxor, samt en jumpsuit.

  • Min jacka är tunn men ganska oversize. Alltså inte för varm i Paris, funkar perfekt att ha över varma tröjor i Bergen. Så har jag även med mössa, vantar och halsduk. Plus att jag har en regnjacka med, just in case.

  • Mina skor är sköna att gå i, snygga, typ vattentäta och ganska varma. Och så har jag med mig ett par Converse.

På så sätt är jag förberedd för typ allt som Europa har att komma med. Nu sitter jag på Arlanda och väntar på att få boarda, perfekt tid för lunch och lite jobb innan det bär av mot Oslo för en mellanlandning!

arlanda+stockholm