Road trip längst Sveriges västkust

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Den här oändliga, varma sommaren som varat i en evighet. Det är nästan så jag börjat längta efter de där mysiga höstkvällarna alla pratar om, även då jag inte kommer uppskatta de lika mycket som jag uppskattar barbenta promenader när sommarsolen gått ner. Men! Vi håller i sommaren lite längre, jag har hört att värmen ska stanna åtminstone den här veckan ut. Idag far vi över till Sveriges norra västkust. Jag var där i början på sommaren, för första gången sedan jag var ett litet barn. 

Läs om fler road trips och äventyr i sverige

Kosterhavets Nationalpark

I norra Västra Götaland ligger Sveriges första marina nationalpark, ett område i skärgården perfekt för en liten dagstrip. Jag och Johan hittade det här stället av en slump när vi körde från Strömstad ner söderut, och så bestämde vi oss för att stanna till en stund. Vi entrade via Tjärnö/Saltö, men det går även att åka ut till Kosteröarna med båt från Strömstad, nåt jag såhär i efterhand gärna skulle ha gjort! Det tar ungefär en timme att åka och kostar en hunka fram och tillbaka. 

Grebbestad

Efter att ha lämnat Kosterhavets Nationalpark körde vi in till Grebbestad, en sån där äkta Västkuststad med vita hus, segelbåtar och ett berg att bestiga. Som första stad på Västkusten var jag riktigt exalterad och var tvungen att släpa med Johan upp hit. Inte visste jag att alla små städer såg likadana ut, hehe. Men fint var det i alla fall! Min headerbild är tagen här också! 

Fjällbacka

Jag tror det här är min favorit av de små städerna vi körde igenom. Den här byn sticker ut lite i jämförelse med de andra, i och med att husen är målade i fler färger än vitt. Tyckte om det! Även här finns ett berg att gå upp på, tror det kan vara fint därifrån! 

Bovallstrand/Hunnebostrand

I och med att vi ville neråt till nästa stopp för att se solnedgången så stannade vi bara i Bovalls och Hunnebostrand en liten stund, vilket ärligt inte gjorde mig så mycket. Jag skulle säga att välj en av dessa och save yoself some time för andra spännande platser. 

Smögen

...Typ som den här! Alltså Smögen! En helt vanlig stad på dagen, världens finaste solnedgångsplats på kvällen. Såklart är det väldigt fint att kolla på smögenbryggan och strosa runt i Kungshamn, men se till att vara ute på klipporna när solen går ner. Här satt vi, nöjda med dagen och bara njöt av att se solen gå ner vid horisonten. Så otroligt mysigt. Men det blir kallt, så ta med en tröja!