Mina världsfavoriter

Mina top fem favoritplatser i VÄRLDEN. Går det att ranka? Jag tror inte det, ändrar mig titt som tätt.  Det finns inte heller några regler att gå efter. För mig är det självklart att gå på känsla, medan det för andra kanske är naturligt att ta med antalet sevärdheter i beräkningen. Jag är ju inte mycket för sevärdheter, bara om de är riktigt  svinballa (som typ statyn i Rio) eller har vart med på en miljon bilder (Golden Gate Bridge i San Francisco, hello) (fast i verkligheten är den pretty damn beautiful, faktiskt), så jag värderar andra saker. Som vad, undrar ni? Här är en kort lista:

- Fina byggnader och mysiga gågator (SF, Stockholm, Brighton)
- Bra utsikter (Överallt, ok. Slieve League Cliffs slår allt.)
- Snygga, quirky tunnelbanesystem (CHICAGO)
- Färg.
- Småstadsmentaliteten, men den kan vi ta i ett annat inlägg.

Pricka av dessa punkter och vi har oss en perfekt plats, hörni. Jag får erkänna att det kan bli krångligt att hitta en plats som har Slieve Leagues klippor och Chicagos tunnelbanor och gågator kors och tvärs, men om vi säger fyra av fem punkter, då? Det finns en del städer som lyckats med att verkligen sno en liten bit av mitt hjärta, och även naturplatser. Jag tänkte dela med mig av dem framöver, en plats i taget. Berätta anekdoter och om favoritdelar. Om någon frågar mig om resetips är det här svaren jag raddar upp, säger åk hit,  nej, åk hit! Åk överallt! Vill ju att alla ska få ta del av mina favoriter. På onsdag ger jag er mitt första tips, kom tillbaka då! 

irland+slieve+league+cliffs