Måndag kväll fast det är torsdag

Hej och välkommen till min måndagskväll! 

Jag var tillbaka på jobbet idag. Första dagen sen innan semestern. Tre och en halv vecka. Det var ungefär så som jag kom ihåg det, inte mycket hade förändrats. Bara kylens dörrhandtag, det hängde halvhjärtat från en skruv. Nu jobbar jag hela helgen, och så rullar mitt schema på igen. Jag har stora planer för den här hösten, men än är inte allt spikat så jag väntar med att berätta om det. Det blir nog roligare så, en hel berättelse utan en massa hål. Nästa vecka, så har du nåt att se fram emot! 

Nu vet jag att hösten är påväg. Så har jag tänkt i flera dagar, förberett mig med ljus och oboy och min långärmade pyjamas. Så blev det tjugofyra grader idag. Strålande sol. Jag svettades på bussen, den blev återigen en bastu. Jag trodde vi var förbi den perioden. Att längta efter hösten är nog ett felaktigt påstående, men jag är redo för den. Igår dammade jag av mina lårhöga skor, de varma som passar bäst innan snön faller eftersom de inte är vattentäta. Jämför mitt humör med augusti förra året. Var inte redo alls då. Jag var arg på vädret, på Norrland som snålade med de varma sommardagarna rejält. Åh, jag var en helt annan person förra året. 

Om tre och en halv vecka så kan mitt liv vara totalt annorlunda från hur det är nu. Eller så sker bara några små förändringar. Det är antingen eller. Jag börjar få slut på saker att uppdatera om. Satte upp min himmelsäng häromdagen, hängde lite två ljusslingor vid öppningen. Så jo, nu är jag nog redo för alla förändringar som livet slänger åt mitt håll. Puss och kram.

sophie+zetterberg