Sweden series: Skärgårdsvåfflan, Oxelösund

Idag delar jag med mig av ett av mina kanske favoritställen i denna lilla serie, Skärgårdsvåfflan. Det lär inte vara någon het surprise för alla mina fellow Sörmlandsbor, men för er andra som har vägarna förbi kan det kanske vara nåt! Oxelösund är en liten kuststad, inte långt från Nyköping. Här finns caféet med kanske världens bästa affärsidé: Våfflor deluxe. Våfflor med allt! Det finns både dessertvåfflor och matvåfflor i en rad olika varianter. Utbudet är minst sagt stort. Det är beläget väldigt fint i Oxelösunds skärgård, i en mysig skogsdunge. Det går typ till och med att bada här!

Det här är en perfekt förmiddagsutflykt för den som är i närheten av Oxelösund eller befinner sig nånstans i Sörmland, eftersom landskapet är så litet! Jag kan tipsa om att åka dit på förmiddagen, för som ni kan tänka er blir det ganska snabbt mycket kö. Vi kom dit vid 10 på en lördag, drygt en timme senare var det dubbelt så mycket folk där. Sjukt värt det ändå, men det är ju ändå skönast att inte behöva stå i kö så länge. För att komma hit skulle jag verkligen rekommendera att ha en bil, kollektivtrafiken till Oxelösund är inte den bästa tyvärr. 

// The place I'm gonna tell you about today might actually be my favorite from this series; Skärgårdsvåfflan. For all of my fellow Sörmland residents, this'll probably not be much of a surprise, but for all of you who's visiting this might be something for you! Oxelösund is a small town alongside the East Coast, not far from Stockholm and Nyköping. In the outskirts of Oxelösund, you'll find a café with the best business idé of them all: Waffles deluxe. There's waffles with everything on! They've got more of a foodie type of waffle, but also dessert waffles - all of them in a broad variety of choices.  Located in the archipelago, it's a beautiful place to have some down time, enjoying the best of Sweden. I mean, I even think you can take a swim in the ocean here! 

This is a perfect morning-to-pre-lunch trip for those finding themselves near Oxelösund , or around the Sörmland County. To be fair, my
precious home county isn't that big at all. However, go before noon to get ahead of the lines. We arrived at around 10 am on a Saturday, and approximately  an hour later the queues were lining up. To get here you'll probably need a car, the public transport isn't that great in Oxelösund. Or in the rest of Sörmland, for that matters. 

Det jag tyckte lite extra om var menyn, det går att göra sina egna kombinationer! Dels finns det en redan färdig meny, men för den som känner sig lite kreativ kan sy ihop sin egna våffla av en drös olika toppings. Jag fick min våffla med både brownie och kinderägg. Hur coolt? Tog även jordgubbar, centerchoklad, glass och kolasås. Mums! 

// What I liked most about this place was the menu (what else), it's make-you're-own-waffle-friendly! For all of you feeling a bit creative, you can customize your own waffle with options as chocolate, brownies, kinder eggs, fruits and ice cream. I got mine waffle with pretty much everything chocolate. YUM!