Att göra på semestern i Sverige: Skärgårdsvåfflan, Oxelösund

Oxelösund är en liten kuststad, inte långt från Nyköping. Här finns caféet med kanske världens bästa affärsidé: Våfflor deluxe. Våfflor med allt! Det finns både dessertvåfflor och matvåfflor i en rad olika varianter. Utbudet är minst sagt stort. Det är beläget väldigt fint i Oxelösunds skärgård, i en mysig skogsdunge. Det går typ till och med att bada här!

Det här är en perfekt förmiddagsutflykt för den som är i närheten av Oxelösund eller befinner sig nånstans i Sörmland, eftersom landskapet är så litet! Jag kan tipsa om att åka dit på förmiddagen, för som ni kan tänka er blir det ganska snabbt mycket kö. Vi kom dit vid 10 på en lördag, drygt en timme senare var det dubbelt så mycket folk där. Sjukt värt det ändå, men det är ju ändå skönast att inte behöva stå i kö så länge. För att komma hit skulle jag verkligen rekommendera att ha en bil, kollektivtrafiken till Oxelösund är inte den bästa tyvärr. 

Det jag tyckte lite extra om var menyn, det går att göra sina egna kombinationer! Dels finns det en redan färdig meny, men för den som känner sig lite kreativ kan sy ihop sin egna våffla av en drös olika toppings. Jag fick min våffla med både brownie och kinderägg. Hur coolt? Tog även jordgubbar, centerchoklad, glass och kolasås. Mums!