Stockholm: Food Festivals

En väldigt bra sak med att bo i så stor stad som Stockholm är alla event som händer hela tiden. Jag kommer från en småstad, och är väldigt van vid att alla event är ihopklumpade till att hända under en vecka om året, alltid i slutet av sommaren. Därför försöker jag alltid hålla koll på vad det är som händer där jag är, och i Stockholm händer det mycket! Det är alltid en marknad att kolla igenom, en parad att titta på eller så är det något som ska firas. Just nu under VM finns det stora bildskärmar uppsatta för att alla stockholmare och besökare ska kunna titta på matcherna tillsammans. Bara det är ju grymt nice. Måste ta mig till dit vid nån match! 

Hur som! En sak som jag bara älskar är matfestivaler. Herregud va, finns det nånting bättre än ett torg fyllt med en massa doftande mat? För ett par veckor sedan så hölls Smaka på Stockholm, en matfestival där Stockholms mest kända och älskade restauranger ställde upp med food trucks. När jag reser brukar jag alltid besöka en matfestival eller mathall om det finns i närheten, speciellt härligt är det om det finns representation från lokala restauranger. Det är blir ju nästan som speed dating med alla stans bästa matställen, eller hur? 

Om du besöker Stockholm i september så drar den klassiska Sthlm food festival igång i början av månaden, missa inte det! 


// A very positive thing about living in a big city like Stockholm is all the events that are happening every now and always. Coming from a small town, I'm used to a week of fun happening once a year, just when summer's about to end. Therefore I try to keep up with everything that's happening in Stockholm, and there is a lot! There's always a market to look through, a parade to watch or a celebration to be celebrated. Right now, during the world cup, there are big screens set up across Stockholm for the locals and visitors to watch the games on, which is incredible. I do need to head on over at some point! 

Anyway! One thing I do love the most is a food festival. My goodness, are there anything better than a town square filled with delicious smelling food? A few weeks ago A Taste of Stockholm was held, a festival with some of Stockholms most famous and well-loved restaurants set up with food trucks. When I'm traveling, visiting different food festivals and food halls is a go to for me. Especially if it's a food festival like A Taste of Stockholm, with lots of local representation. It's almost like speed dating with all the best restaurants of the city, right? 

If you're in Stockholm around September, the classical Sthlm food festival runs in the beginning of the month. Don't miss it!