The pressure of traveling more

Jag älskar att resa. Det är inget som förvånar någon. Sedan jag tog studenten för fem år sedan har jag besökt tretton olika länder på fyra olika kontinenter, bott i tre olika städer. Jag känner alltid en rastlöshet när jag stannat för länge på ett och samma ställe och vill ständigt ut och se världen, vare sig det gäller att se vad som finns femton minuter bort från där jag bor eller upptäcka en avlägsen stad utanför Chicago. Det är en känsla som får mig att utvecklas, se mer, lära mig om olika kulturer och fraser på andra språk och gatunamn i mitt kvarter och att köra på fel sida av vägen. Genom den här känslan har jag lärt mig om mig själv på ett sätt som flera års terapi inte ens varit i närheten av att ha gjort. 

Men det finns även saker som jag tråcklar med, som jag kämpar med titt som tätt. Min dåliga självdisciplin, till exempel. Och det är väl där min blogg kommer in, på nåt vis. Jag vill pusha mig själv - till att resa mer, till att prioritera mina resor framför annat. Jag faller in i kategorin "jobbar bäst under press", alltså mot deadline. Därför känns det rimligt för mig att pressa mig till att resa, hur onice det än låter. Jag vill pressa mig själv till att leverera bra texter och resor här, så att jag kan utvecklas inom skrivande och prioritera mitt resande. Låter inte det logiskt? Sen är det ju även jättekul att det finns några som tycker om det jag skriver, ser ett värde i att läsa om mina små äventyr. För jag ser allt att ni är några stycken som kikar in här! Så härligt! Lovar er att jag ska göra mitt bästa för att leverera kreativt content, snygga pics och drömmiga texter. Och resa så mycket jag bara kan, såklart! 

// I love to travel. There's no surprising there. Since my graduation five years ago, I've visited thirteen countries in four different continents, I've lived in three different cities. I feel a sense of restlessness when staying in one place too long, which makes me constantly wanting to see more of the world - whether it's a park fifteen minutes away from my apartment,  or a distant, small town outside of Chicago. It's a feeling that keeps me in constant development, giving me the opportunity to see more, learn about new cultures, about the streets of my neighbourhood, another language and to drive on the wrong side of the road. Because of this restless feeling, I've learnt more about myself than years of therapy has ever done. 

But there are still things about me that I struggle with. My slightly bad self discipline, for example. And I think this is where my blog enters the scene, in some way. I want to push myself - to travel more, to prioritize my savings toward travels. I fall into the category of those who perform best under pressure. And that is why, I shall pressure myself to travel more, even though it might sound a bit unpleasant. But I want to pressure myself into develop my writing and put my travels first. Because that's what makes me happy. Logical, isn't it? Obviously, it's a huge bonus that you guys seem to enjoy my writings. Yes, I've seen you're a bunch that's been checking in here! That's lovely! I promise I'll make my best to deliver creative content, sick pics and dreamy texts. And, travels just as much as i can possibly handle!