The Sweden series: Top summer cities to visit

Summer is that time of year when Sweden becomes a bit more enjoyable: all of a sudden, streets turn into pedestrian streets, the beaches open up and every villa has at least one flag waving in the air. It's wonderful, isn't it?

My interest for exploring Sweden hasn't always been there. It's just a couple of years ago now, when I'd flown back and forth across the Atlantic and the Pacific that I realized how amazing Sweden was. Today I'm more than happy to spend my days enjoying the summer months in my home country - it's less expensive and a much closer trip than flying abroad! Also, I'm not the biggest fan of winter, so I'm always all for exploring Sweden as much as I can when the temperature is a bit more comfortable. 

So, in this series I'm showing you my Sweden: all my favorite places! It'll be good ol' I've-been-here-since-the-toddler-age, and newer cities that I've just discovered this year. Staring next week with my old home town, Umeå, there'll be a new place to enjoy every Tuesday! I'm excited, hope you are, too! 
 

// Sommaren är årstiden då Sverige blir lite extra underbart: helt plötsligt öppnar gågator, bryggor läggs ut vid badplatser och varenda sommarstuga har minst en flagga som vajar i takt med varandra. Det är ju underbart, eller hur? 

Mitt intresse för att upptäcka Sverige har långt från alltid funnits där. Det var först för några år sen, efter en hel del flängande över Atlanten och Stilla havet, som jag började uppskatta miljön vi har här. Idag spenderar jag gärna sommarperioden i vårt avlånga land - det är både billigare och mer lättillgängligt än att flyga utomlands! Dessutom är jag inte ett sånt stort fan av vintern, så jag försöker alltid klämma in så mycket Sverige som möjligt nu när temperaturen är mer behaglig. 

I den här serien av inlägg kommer jag att dela med mig av alla mina favoritsommarstäder, allt från gamla godingar till nya bubblare. Vi kör på det trogna konceptet en ny plats varje tisdag, med start nästa vecka i in gamla hemstad Umeå! Bjukkar då på allt jag lärt mig, och allt jag sett!