Att göra i Bairro Alto, Lissabon

Hej och välkomna till min andra dag i Lissabon! Vi börjar i början, när vi precis tagit oss ut för dagen. Har hatkärlek till att promenera i den här staden. Det är så mycket att se, men herregud vad det är upp och ner överallt. Finns inga platta ytor. Men det är fint när man kommer till toppen och får en sån här utsikt!

lissabon+estrela

I jakt på brunch!

estrela+lissabon

Mätta som bara den promenerade vi vidare till Bairro Alto, ett område som är känt för alla fina, söta hus. Det är oklart om vi gick på fel vägar, men jag vet inte riktigt om jag tyckte det var så mycket finare än typ vårt område som vi bor i? Får kanske ta en andra svängom här!

lissabon+bairro alto
lissabon+bairro alto

Känner ni igen den här? Har ni sett en bild på Lissabons bergbanor är det mest troligtvis denna ni sett, fast från andra hållet. Bica bergsbana är ikonisk för Lissabon. Jag missade detta totalt. Men ja, vad gör väl det?

bica bergbana+lissabon

Och så hittade vi även apelsinträden! Det var inte alls lika fint som jag sett på bild, det kan jag lova. Men apelsinträd, det är fascinerande.

bairro alto+lissabon

Vidare till Bairro Altos centrum! Är hundratre procent kär i dessa kiosker, får fika i en an dem någon dag.

bairro alto+lissabon

Julstämning i Lissabon, för mig är den lite vag. Det är sjukt mysigt att de satt upp en massa julpynt, de är bättre än Stockholm. På kvällen lyser det så fint överallt, men julkänslan, den är oklar för mig ändå.

bairro alto+lissabon

När vi strosat fram till Martim Moniz ställde vi oss i kö för att åka de söta spårvagnarna. Den mest kända routen, 28, går förbi Estrela där vi bor. Men eftersom att den är så välåkt var kön aslång, så vi hoppade på nummer 12 istället. Kan rekommendera! Vi mötte nummer 28, och det såg inte ut som att passagerarna njöt. Vi dock, vi fick en skön åktur innan vi gick av på samma ställe vi steg på. Som en liten karusell. Super!

DSCF3187.jpg
lissabon+tram+spårvagn

Där nere, i Alfama, ser ni nummer 28!

lissabon+alfama

Vi bor precis bredvid Basílica da Estrela, titta vad fint upplyst den är på kvällarna!

lissabon+estrela