Touchdown i Lissabon, Portugal

Jag är i Lissabon! Det är cirka lika härligt som jag alltid tänkt mig att det ska vara, men ändå så annorlunda. Känner redan nu att jag kommer ha svårt för att lämna den här staden, det finns så mycket att uppleva här! Jag och Johan har skrivit upp en hel del utsiktsplatser, parker, områden som vi vill till. Tur att vi har någon extradag i slutet av resan, om vi missat något kan vi bara ta det då!

lissabon

Eftersom att vi gick upp strax efter 4.00 igår, blev det bäst med en lugn första dag. Vi tog oss bort till centrum, och sen gick vi bara runt. Stirrade på husen, förundrades över värmen. Det är exakt ett sånt här klimat jag vill ha det på vintern. Tänk er svensk försommar.

Att Lissabon ligger på sju kullar visste jag om, det jag inte hade räknat med var hur stora dessa kullar var. Skojar inte när jag skriver att varenda gata ser ut såhär.

lissabon

Men vi trampade på! Mot utsiktsplatsen!

lissabon+Miradouro+da Nossa Senhora do Monte

Så var vi framme! Just den här platsen heter Miradouro da Nossa Senhora do Monte, det är en fantastisk view över hela stan. Nedanför här ser vi Alfama, vårt nästa mål i sikte!

lissabon+utsiktsplats+da Nossa Senhora do Monte

Det här är en typisk Lissabongata, ni har säkert sett liknande bilder. Sjukaste är hur snäva trottoarerna är, och hur nära spårvagnen kör. Vi fick trycka oss mot väggen här för att inte bli påkörda. Så galet, va. Men mysigt! Älskar det här med Lissabon.

lissabon+alfama

En glad jag!

lissabon+alfama

Hittills är jag helt övertygad om att det här kommer att bli en favoritstad för mig. Den påminner mig om San Francisco, på ganska många vis. Alla backar, spårvagnarna, för att inte tala om kopian av Golden Gate som finns här.

lissabon+alfama

Alfama är Lissabons gamla del, här bodde förut de fattiga. Nu är det en populär stadsdel som drar till sig mycket turister. Det är otroligt mysigt att gå runt här, kan tänka mig att det blir trångt under högsäsongen!

lissabon+alfama

Mitt i allt hittade jag två apelsinträd! Alltså! Titta så mycket tvätt det hänger utanför fönstren, förresten.

lissabon+alfama

När solen gick ner satte vi oss vid vattnet. Och som jag saknat en solnedgång! Var inte förens det mjuka ljuset började smyga sig på som det slog mig, fan så fint det är ändå. Och ett mysigt avslut på starten av min portugalvistelse.

lissabon+Praça do Comércio

Mer från Portugal