Året 2018 - januari till juni

I sann blogganda har jag valt att summera mitt år här. Det har, trots allt, varit ett stort år för mig. När jag tänker tillbaka på början av året, jag var ju en helt annan person. Det känns viktigt att komma ihåg, den här delen av mitt liv som jag påbörjat nu och förhoppningsvis får fortsätta. Och så är det typ ett av de inlägg jag ser fram emot mest under året, att få läsa hur andras år varit. Det absolut bästa är nog dock när Youtube överflödas av yearly faves inom beauty. Finns nästan inget som kan vara så spännande som det. Men! Idag ska jag ta mig igenom mitt egna liv, från januari till juni. Vi kör direkt!

Januari

Min lillebror hälsade på i Umeå över nyår, vi firade kvällen med mina vänner. Vid 10 sov jag i soffan, dösjuk. Kunde inte prata på min födelsedag men åt tårta hos Johan och Jonte, ändå.

nyår

Vi for runt så mycket! En dag åkte vi till Tallbergsbroarna, en annan till Holmsund. Överallt låg flera meter snö, det var så kallt, så fint. I min kalender delar utflykter plats med universitet, studentföreningsmöten, psykologer och jobb.

tallbergsbroarna umeå

Jag och Johan hälsade på Alex i Stockholm under några dagar. Vi sa vi flyttar ner i mars! Tre veckor senare trängde vi ihop oss i vårt lilla Spångakollektiv. Så annorlunda Stockholm är i mina ögon nu, en helt annan värd. En vardag.

stockholm

Februari

Precis i början av februari fotades vi för Sisters in Law. Kan inte se på dessa bilder utan att frysa. Vi lyckades pricka in en så kall dag, hörni. Femton minus. Har skidställ, mjukisbyxor och rejäla skor under kjolen. Var så kall att min hud tillslut smälte in med min vita spetsbody.

sisters in law+bröllop+umeå
bröllop+sisters in law+umeå

Jobbade mina sista dagar på mitt gruppboende, åkte bussen ut mot Ersmark innan solen ens gått upp. Beundrade vintern en sista gång. Så som Norrland har vinter, det händer inte på samma sätt här i Stockholmstrakterna. Där uppe slår av på tempot lite, lugnar staden. I Stockholm blir det stopp på E4:an där plogbilar fastnar bland ilskna tutor och stressade pendlare. Kanske kommer jag sakna vintern i år.

norrland+umeå+vinter

Fjortonde februari flyttade jag från Umeå. Gick på redovisning, åkte hem till Johan och Jonte, packade, tog bussen till flygplatsen och lämnade. Den dagen kommer alltid vara hälften glädje, hälften sorg.

umeå universitet

Men, att kunna vara med på födelsedagar igen - underbart! Charlie fyllde hela TJUGOETT. Lägg av. Att jag blir tjugofem om knappt en månad, okej, jag tar det. Att min lillebror snart är tjugotvå, dock. Pallar inte.

födelsedag

Mars

Månaden jag glömde hände. I kalendern står det att jag fick nytt jobb, flög till Umeå för en sista redovisning. Den tredje mars besökte jag och Johan Uppsala, och tre dagar senare flyttade jag till Danderyd. Hade fortfarande helixring! Hur kan jag glömma.

Jag, Love och Johan gjorde den mest brutala prototypen av Antagning.se, har aldrig sett något värre. Men så var vi alla väldigt redo för att hoppa av utbildningen, det blev som det blev. Jag är inte missnöjd, men lite nyfiken på vad som hänt om jag fortsatt plugga. När sista kursdagen var kommen möttes vi i Umeå en sista gång för att redovisa, knyta lösa knutar och säga hejdå studentlivet. Det var vårväder för första gången på året, jag njöt.

April

April var en stor månad för mig. Det var tiden då det gick att vara utomhus igen, Stockholm blev ljummet, solnedgångarna började infinna sig på kvällarna istället för eftermiddagarna. Jag njöt. Över mitt nya liv, min stad, värmen.

stockholm+riddarholmen

Jag och Johan åkte Irland runt! Här började jag blogga också, och min resa genom Irland finns dokumenterad här!

DSC03650.jpg

Avslutningsvis flyttade jag till Bromma, hit där jag bor nu. Såhär såg det ut när jag flyttade in!

bromma

Maj

I maj kom värmeböljan, den som präglade hela denna sommar. Kan ganska enkelt sammanfatta hela månaden såhär:

humlegården stockholm

Med ord: en lugn månad, mycket parkhäng och många glassar. Många solnedgångar från olika platser runt om Stockholm. Som Slussen, till exempel.

slussen stockholm+solnedgång

Juni

På impuls åkte Johan och jag på semester till Västkusten över ett dygn. Såg solnedgången gå ner i Smögen, en kväll jag kommer ihåg så väl.

smögen+västkusten+solnedgång

Hej från Kosterhavets nationalpark!

kosterhavet

Väl hemma jobbade jag. Brände mig rejält. Åkte på kollo med jobbet, det mest bedrövliga kollo jag vart på (utan teckning, utan internet), såg fotbolls-VM på en trasig iPhoneskärm, gick kvällspromenader i stan, firade Johan och Linnea i förtid. Grillade i trädgården. Firade midsommar på jobbet och funderade på att sluta. Det vet ni ju nu att jag också gjorde. Minns inte om juni var bra, tror det var okej.