Julen 2018

God morgon! Själen är lite trött idag, det ska jag säga. Jag har ju inte varit hemma ordentligt på typ tre veckor, och det börjar kännas. Ska inte ljuga, det ska bli så skönt att åka hem idag; ha hemmaplan. Ska byta sängkläder, kanske dammsuga, plocka upp mitt smink och slänga mig i soffan. Saknar min boyf också, han kommer hem lagom till På spåret på fredag. Sen är det bara att ladda upp inför nyår!

Men nu går vi händelserna i förväg, det har jag gjort senaste veckorna. I mitt huvud är jag redan i mitten av januari. På bloggen idag är det jul. Har haft en så bra jul, och då menar jag inte att den varit underbar och magisk. Men den har varit bra. Tidigare år har jag gått in med ett mindset att maxa julen - det är så den ska vara. Det ska vara mysiga spelkvällar, inga mobiler som stör, kvalletid till max och allt sånt där. I år, dock, har jag varit alldeles för trött för att ens orka försöka leva upp till nån fantasiversion av en perfekt jul. Och vet ni? Det blev mitt i prick! Jag fick en skön uppesittarkväll, en jullunch med min familj och julbord med min släkt. Har varken haft ångest över mitt instagramscrollande eller känt press på att ta vara på varje minut. Kan nog ha varit en av de bästa julhelgerna. Så bra det blir när man börjar lyssna på hjärtat istället för att leta efter sig själv i andra.

I år fick pappa vara jultomte. Han har ju sluppit undan alla år, eftersom min morbror fått vara tomte under mina barndomsår. Men i år var det hans tur! Presentutdelning och Tunnelbanan på TV; casual, som jag sa.

jul

Skojar inte hur mycket dessa två gjorde till sig när jag skulle ta kort på dem. Skrattar och har sig.

jul

På kvällen åkte vi ut till min kusin, åt julmat och firade lite mer jul. Jag har ju kusinbarn i ung ålder, och då kommer det ju en tomte såklart!

jul

Nöjd och belåten!

jul+sophie zetterberg

Igår var det släktträff på pappas sida, vi hade som tradition förut att alltid ses annandagen. Nu, när vi är lite fler, har det blivit svårare att få till något. Totalt är vi ju en farmor, fyra syskon och sexton kusiner i alla möjliga åldrar, så det är en del att styra. I år var vi i Vingåker, Delicato delivery!

annandag jul

Bytte till mig denna enorma avokadon, plus en liten normalis. Kan meddela att smaken inte var så olika, men den lilla var lite krämigare. Slut på avvotest.

jul+avokado

Till middag svängde jag ihop en varsin poké bowl till mig och pappa, min absoluta favvis. Kan drömma om bowlsen på Hawaii Poke i Stockholm. Superbra att kunna stoppa i precis vad man vill också, utmärkt som kylskåpsrensarmiddag.

poke+bowl