Julmarknad i Gamla Stan, Stockholm

I år kände jag att, eftersom hela min run-up till jul kommer bestå av soliga vårdagar i Portugal, var en julmarknad ett absolut måste. Jag har blivit besatt av att jaga den där julkänslan, den alla längtar efter när halloween är över. Har nog aldrig riktigt haft den, eventuellt som barn. Aldrig efter tonåren. När jag för några år sen insåg att jag inte kan gå runt och hata en hel månad varje år, har föraktet bytts ut till en önskan att vilja vara med. Jag är långt ifrån såld, det erkänner jag. Men det är mysigare att försöka uppskatta en liten julmarknad i Gamla Stan än att sitta hemma och älta bara för ältandets skull. Och jag nöjer mig så.

julmarknad+stockholm+gamla stan+stortorget
julmarknad+stockholm+gamla stan+stortorget

Med bestämda, och trötta steg, tågade vi iväg upp längst kullerstensgatorna. I regnet, bland turister från hela Sverige, hela världen. På Stortorget stod små röda hytter ihopkrämade. En man berättar om the traditional food på svensk engelska. Vi går ett varv, svänger av mot slottet och konstaterar att det var det. Och så var det ju. Varken mer, varken mindre. Att leta efter julkänsla på Stortorgets julmarknad är kanske inget jag rekommenderar, då skulle jag nog ändå säga att du har en bättre chans att få med dig den från Skansens motsvarighet. Men ändå, det var väldigt mycket mysigare än att inte gå alls.

julmarknad+stockholm+gamla stan+stortorget

Nåt som definitivt är mysigt är att vi idag firar ett år tillsammans, officiellt liksom. Grattis till oss!

julmarknad+stockholm+gamla stan+stortorget
julmarknad+stockholm+gamla stan+stortorget