Sydeuropa på vintern: det här behöver du packa

Nu för tiden kan jag tycka att det är ganska enkelt att packa, jag har liksom listat ut min standardlista. Men så bestämde jag mig för att besökta Portugal under de kallaste månaderna. Låt oss dock vara ärliga, Portugal har inte så mycket vinter att komma med jämfört med Sverige. Ändå var det lite knepigt att få ihop ett bra handbagage; det krävdes liksom vårkläder; en blandning av härliga t-shirts och varma stickade tröjor för kyliga kvällar. Efter att ha satt min packning på prov de senaste två veckorna, kan jag ändå ge den godkänt.

Och det som finns i den? Här är den listan!

  • Necessär, två sminkpaletter. Min sminkväska har jag i min ryggsäck.

  • Matlådor, tvättmedel som jag köpt i Portugal (därav storleken), en packkub för underkläder och en för sladdar, samt en anteckningsbok.

  • Ett par Vans, när jag reser har jag på mig mina Nikes. Ett par för bekvämlighet, ett par för att känna mig snygg.

  • Min kub med kläder, och mina jeans. Samt en tygpåse. En tygpåse är det bästa du kan ta med dig, tar ingen plats men fyller så mycket funktion.

packning+resa+portugal

Och här är kläderna jag tog med! Mitt absoluta tips är att jobba med lager, eftersom det är både varmt och kallt i Portugal under december så är det smidigt att kunna ta på sig mer istället för att byta om helt. Här är vad jag tagit med mig:

  • Två kjolar, ett par strumpbyxor, och så ett par jeans, samt ett par shorts för Madeira. Och en jumpsuit!

  • Träningsbyxor

  • Två långärmade tröjor, en trekvartslängd, en t-shirt och två linnen.

  • En stickad tröja och en tunnare cardigan. Samt jeansjacka och halsduk.

Har klarat mig prima på det här, det enda jag skulle vilja lägga till är kanske ytterligare en tjocktröja. Tänk typ svensk vår som snart slår över till sommar, och packa därefter! Temperaturen ligger mellan 5-15 grader ungefär, men under tiden jag varit här har det känts det mer som 13-25.

packning+resa+portugal