Året 2018 - Juli till December

Jag har bestämt mig för att sammanfatta mitt år är på min blogg, jag tycker det är så mysigt att få se en översikt över året som gått. För några veckor sedan publicerade jag första inlägget, januari-juni, och om du missat det kan du läsa det här. Nu tar vi oss an juli-december!

Juli

En dag åkte jag och den här lilla sparveln till Sigtuna. Det var mysigt, men herregud hur redigerade jag mina bilder för ett halvår sedan? Fick redigera om för att ens våga ompublicera härifrån. Kul att man utvecklas!

sigtuna+stockholm+dagsutflykt

Och en annan dag var jag till Skärgårdsvåfflan med två tredjedelar av min familj. Kan inte snacka nog mycket om hur glad jag är att bo nära dem igen, det är guld att kunna ta tåget för en eftermiddag tillsammans!

skärgårdsvåfflan+oxelösund

Innan juli blev augusti styrde Sisters in Law och Star of Sweden ihop en fotografering i ett högsommarhärligt Kungsan! Med duktiga Zanna bakom kameran hade vi en sjukt rolig kväll med middag på Cavabaren efteråt. Åh, får sommarlängtan när jag kikar tillbaka!

sisters in law+star of sweden+stockholm

Augusti

I början på augusti åkte jag upp till Norrland, dels för att hänga med Johan och hans familj, men också för att vandra i fjällen. Abisko! Att sova utomhus, mitt i naturen bredvid ett vattenfall. Underbart. Abisko är något av det mest magiska jag upplevt i Sverige. Men också det absolut jobbigaste. Det var ju typ tretto grader och sol, och det i kombo med ständig uppförsbacke ledde till lätt svindel för min del. Har aldrig varit gladare för resrob, svepte två i ett nafs. Stay safe, kids!

abisko+trollsjön+kärkevagge

Åkte även hem till Katrineholm, spenderade en kväll med mamma och drönaren. Pratade om uppsägning och frilansande, njöt av semester. Gick på Katrineholmsveckan, frös i öltältet. Sådant som hör sörmlandssommaren till.

katrineholm+sörmland

September

När den första höstmånaden inföll fick jag lite lätt panik, den eviga sommaren - Slut! Gick ut på långprommis, från Thorildsplans tunnelbana, runt Långholmen och mot Gamla stan. Lovade mig själv där och då att jag skulle nyttja Stockholm mer, ett löfte jag absolut inte hållit :))

stockholm+långholmen

Var på date med lovings. Nåt vi är otroligt dåliga på att göra, tror vi har varit på tre, fyra dates sammanlagt sedan vi började träffas. Mysigt när det väl händer, dock!

IMG_6081 2.jpg

Sen hörni! Tillsammans med gänget från Sisters in Law åkte jag till Paris! Där hade vi fullt upp; mötte designers inom bröllop och mode, fotade med en fransk fotograf, nätverkade, jobbade, åt god mat, knatade runt mysiga områden. Ett par dagar som gav mig välbehövd energi inför hösten!

Foto av Pierre Atelier

Foto av Pierre Atelier

Oktober

Från Paris till Bergen i Norge, en mellanlandning på två dagar. Hade lite egentid, så att säga. Bergen är ett ställe jag velat åka till så länge, så när jag ändå behövde mellanlanda nånstans från Paris, så fick det bli just Norge!

norge+bergen

Sen fick jag frilandskris. Hade ju precis slutat jobba, och var helt min egen. Fick inte koll på struktur, schema, fritid. Dessutom blev det höst på riktigt, löven föll och från ingenstans kom de mörka eftermiddagarna. Oktober var en tråkig, deppig månad. Hade identitetskris och noll framtidsvision, gick bara och väntade på bättre tider. Vi alla har ju såna perioder, och även då de suger så är de väldigt nyttiga. Jag tror och hoppas ändå att jag fått ut nåt av det, kan skriva mer om det en annan gång!

November

Förra månaden var en betydligt bättre månad, och vad annars gjorde jag, om inte resa? Tog med mamma på en weekend i Riga! Lilla Riga, en stad varken jag eller min mor hade en susning om vad man gjorde där. Vi antog utmaningen att ta reda på det! Vill ni läsa om vad vi hittade på så finns allt här!

riga+lettland

November, 14. Pappas födelsedag! Åkte ju självklart ner för ett besök!

Innan månaden var slut åkte jag ut till Vaxholm med Johan, i hopp om att skärgården skulle vara i alla fall nästan lika mysig som på sommaren. Det var den inte, utan det blev mer eller mindre en lång tur för att käka lunch. Men ändå, jag är ett fan av dagsutflykter och så även denna.

vaxholm+stockholm

December

Juluppladdningen för min del bestod, som ni vet, av en resa till Portugal. Lissabon, Cascais, Sintra, hela kusten med Ericeira och Porto, några dagar på Madeira och sen Lissabon igen. En redig tur, och så kul! Här är jag och min resepal, första dagen i Lissabon. Vi var båda smått förvånade av de branta uppförsbackarna.

lissabon+portugal

Månadens bästa stund går nog till sista dagen på Madeira. Det var så varmt, så skönt. Jag och Johan satte oss med varsin glass vid hamnen och bara njöööööt.

madeira+funchal

Och så har jag ju, såklart, firat jul. Det har ni ju läst om väldigt nyligen, så jag lämnar er med en söt bild på yours truely. Nu är det bara två dagar kvar på hela året, jag är mer än redo för att välkomna 2019! Här tar jag nyårsledigt, men har schemalagt inlägg tills vi hörs igen. Puss och kram!

jul