Ericeira, Portugal - Andra advent

Det är andra advent idag. Har noll julkänsla, absolut ingen alls. Det är så fint pyntat runt om i de portugisiska städerna, men den varma solen gör det svårt att ta in december, julandan. Som om det är påhitt. Försöker komma ihåg hur julen var när jag bodde i San Francisco, men det är ju hela fem år sedan nu. Kommer inte riktigt ihåg känslorna, tänk att de glöms bort. Alla gånger jag hade sådan hemlängtan, tröttheten på att vara au pair, att bo hos någon annan, frustrationen över språkbarriären; alla de gånger den fick mig att framstå som tråkig, fåordig och enformig just för att jag inte hittade de rätta orden. Och hur det kändes inför jul. Jag tyckte nog inte om julen så mycket då, jag brydde mig nog inte så mycket om julkänslan tror jag.

lissabon+portugal

Men om två veckor så smäller det. Då är det uppesittarkväll, julbord, släkt, sällskapsspel och mörka, kalla nätter. Det känns så långt bort nu. Köpte en jultomte i choklad idag, brukar ha en sådan nästan varje år. Så spelades jullåtar på radion, vi har ingen mobilspelare i vår hyrbil. Vi varvar därför jullåtar med portugisiska ballader och klassiska rocklåtar från sextiotalet. Här i Portugal heter god jul feliz natal, förresten.

Imorgon fortsätter vi att köra upp längst kusten. Just nu sitter jag och Johan i varsin säng på ett hostel i Ericeira. Jag är trött som satan och ska nog snart sova. Imorgon får ni läsa om min sista dag i Lissabon för den här gången, men på tisdag så lovar jag att ni ska få se vad vi haft för oss idag. Det är nog nästan bästa dagen hittills! Har besökt ett palats som måste ha agerat inspiration för Mario Cart. Ni får kika på min Instagram Story om ni vill ha en sneak peak! Feliz natal!

lissabon+portugal