Dagsutflykt från Lissabon: En tur till Cascais

Jag kan då aldrig hålla mig i bara en stad åt gången; det finns för mycket härligt att se! När det kommer till huvudstäder finns det alltid en eller två småstäder som är perfekta som dagsturer. För Lissabon heter den dagsturen Cascais - En mysigt liten beach town. Här finns så många fina hus att kika på, en gammal del av staden, stränder och klippor.

När jag och Johan kom dit i lördags var det lunchtid, så vi gick raka vägen till House of Wonders för lite mat. Heeeelt underbart ställe - takterass, härlig inredning, färsk juice och trevlig personal. Dock är stället helt vegetariskt, vilket inte alltid går hem hos mig. Men bra tips för de som gillar att äta vegetariskt, Johan tyckte det var gott!

cascais+house of wonder

SÅ härligt! Mitt i vintern!

cascais+house of wonder

Gillar konceptet de kör med: fyra rätter att välja mellan varje dag, som de presenterar när man kommer in. Min mat var faktiskt god, bara det att det var så mycket lök i. Har en obotlig fobi för lök.

cascais+house of wonder

Jag fick syn på ett froyo-ställe, var tvungen att ha en. Tryckte självklart i mig typ den största de hade, och hade sen inget annat val än att dra ner tröjan över byxorna och knäppa upp dem:) Såg gravid ut resten av dagen, gravid med en matbebis.

cascais+dagstur lissabon

Till sist gick vi bort till Boca do Inferno. Det här stället, va. Helt magiskt.

cascais+boca do inferno

Det var så mycket vågor att hela vattnet såg ut att röra sig, som om man rör i en kastrull. Vågorna slog säkert två, tre meter upp på klippväggarna här. Alldeles klarblått.

cascais+boca do inferno

Samtidigt verkade det passa bra att fiska här. Fiskemännen stod så nära vattnet att jag var säker på att de skulle bli blöta varje gång havsnivån höjdes, men de klarade sig varje gång. Rutinerade.

cascais+boca do inferno

Johan gick lös med sin kamera, jag satt på en sten och bara njööööt. Det måste ha vart runt tjugofem grader i solen, en lätt bris. Det och en havsutsikt som mynnar ut i horisonten, kan ni tänka er nåt härligare?

cascais+boca do inferno