Få rätt väder på resan - så gör du

Det kan vara en pina att boka en resa, längta till det är dags för avfärd, spendera tid på tåg, buss, flyg, bara för att komma dit och inse att vädret är helt fel. Är hela semestern förstörd nu? När jag var yngre kunde hela min utflykt vara förstörd om det inte var sol ute, om det inte var njutbart. Det spelade ingen roll att jag för första gången stod i London, första gången på vandrande fot utan mina föräldrar. Det enda jag kunde tänka på vad hur tur jag hade som fått sol. 

london+arnos grove

Jag gillar fortfarande inte regn, det är endast mysigt när man är hemma och sitter i soffan med en varm oboy i högsta hugg. Men jag har ett knep som gör mig helt oberoende av vädret när jag reser - jag slutar bry mig. Istället för att sura över mörka moln ser jag saker från den positiva sidan: är det molnigt så blir det bättre bilder, är det blåsigt blir det inte lika varmt i stekande sol eller under vinterjackan. Det finns liksom inte mycket som kan ta ifrån mig den där känslan av att uppleva nya saker, att utforska ett nytt ställe. Jag gillar den egenskapen, jag är stolt över mig själv för att jag har den. Jag skulle ändå vilja påstå att jag varit sjukt väderberoende, det var liksom inte acceptabelt att gå i jacka eftersom jag rest till SPANIENS HÖGSOMMARVÄRME.

Med detta har jag även fått en stor fördel vad gäller mitt resande. Jag kan åka vart som helst, när som helst. Gone are the days när jag endast kunde utforska Sverige tre månader om året. Hejdå till alla fullproppade turistattraktioner under Portugals högsäsong, här kommer jag tomma torg och obefintliga köer! Allt detta för att jag slutat se solen som det enda rätta vädret, allt har sin fördel. Om du är lite knäpp som jag, och måste utnyttja varje sekund i en stad, se regnet som ett tecken på att göra en inomhusaktivitet du inte skulle gjort om det var torrt ute. Jag lovar, börja tänka lite mer positivt om alla sorters klimat och du kommer kunna pricka rätt väder på din resa varenda gång.

riga+ to do riga+riga old town