Höstens mässor i Stockholmsområdet

Första gången jag var på en riktig mässa var nog SACO-mässan, mitt sista år på gymnasiet. Det är en mässa för alla dem som ska söka universitet. Under mitt sista år i gymnasiet var universitetet typ det absolut sista jag tänkte på, ändå älskade jag hela mässupplevelsen. Älskade att gå runt, äta kopiösa mängder gratisgodis. Jag gillar idén att allt inom en bransch är samlat under ett tak. Idag tänkte jag dela med mig av tre mässor som jag är intresserad av att gå på under hösten, två stycken är det faktiskt redan bestämt att jag ska på! Chokladfestivalen och företagsmässan. Ses vi där, kanske?

Bak- och chokladfestivalen, 11-14 oktober

Här och var i tunnelbanan sitter det nu annonser uppe för bak- och chokladfestivalen som går av stapeln denna vecka. Alltså sekunden jag märkte detta stod det klart att jag måste dit. Det känns ju självklart? Detta är alltså en festival som utlovar chans till att få baka med proffs, smaka på kakor, en hel mässhall med en massa mums, samt (!) en vinbar. Det känns som ett vinnande koncept om man heter Sophie Zetterberg!

Foto: Gustav Kaiser för Stockholmsmässan

Foto: Gustav Kaiser för Stockholmsmässan

Eget företag, 8-10 november

Nästa mässa på tur är Eget företag. Ett spännande namn på en mässa, men jag rullar med det. Det är lite oklart vad exakt som kommer hända på denna då webbsidan är en hemlighetsfull sådan. Men jag tänker att allt som kan lära mig något om företagande är bra grejer, och det känns som att seminarierna här kan innehålla lite bra info, så hit ska jag! Dessutom! Bra info coming up! Bokar ni nu finns det fribiljetter att hämta, se här!

Sthlm Food & Wine, 9-11 November

Direkt efter företagsmässan drar Sthlm Food & Wine igång. En matfestival som även anordnar Sthlm Street Food varje år. Den här festivalen bjussar på allt från klassisk, svensk mat till italienskt käk till influenser från Georgia, USA. Är man en matälskare är det nog här man ska befinna sig under andra helgen i november!

Foto: Gustav Kaiser för Stockholmsmässan

Foto: Gustav Kaiser för Stockholmsmässan