6 saker att se och göra i Paris, Frankrike

guide+paris+france

Idag tänkte jag ta med er på min resa genom Paris! Jag var ju där för några veckor sedan, och med mig hem fick jag en hel del med mysiga tips som jag vill dela med mig av!

Eiffeltornet

Jag hoppas innerligt att du vet att Paris är hemstaden för Eiffeltornet. Och om du googlar på Eiffeltornet view är chanserna stora att du får förslaget att åka till Trocadéro. För all del, det är en otroligt fin plats, men åk dit i soluppgången för att slippa trängas med alla andra. Annars har jag två förslag till dig! För en vacker vy över Eiffeltornet, med Seine rinnandes i förgrunden, ta metron till Bir-Hakeim eller Passy och gå sedan till bron Pont de Bir-Hakeim (som ligger mittemellan dessa stationer). Underbar utsikt, och inte överdrivet mycket folk. Inte långt därifrån ligger korsningen Avenue de Camoens/Blvd Delessert med Eiffeltornet som sticker upp bland träd och lägenhetshus. Tänk er äkta Pariskänsla!

paris+guide+bir-hakiem+eiffeltornet
Foto: Kristina Grahn

Foto: Kristina Grahn

Le Palais Royal

Ett ställe vi gick till under vår fotodag, ligger precis bredvid Louvren och var väldigt icke crowded. Här finns allt från trädalléer, långa hallar, allt man kan tänka sig som blir bra fotomiljö! Metrostationen som ligger närmst heter Palais Royal/Musée de Louvre, inte supersvårt att hitta.

Foto: Pierre Atelier

Foto: Pierre Atelier

Café Télescope

När du ändå är i krokarna och kanske känner för lite fika så har jag ett fint tips att komma med! Några gator från Le Palais Royal, på Rue Villedo, ligger fiket Télescope. Ser inte mycket ut för världen men, trust me, ett supermysigt café med bra fikautbud, dryckesmöjligheter och bäst av allt - härlig atmosfär. Det här är perfekta stället för att vila fossingarna efter en stegrik förmiddag!

paris+frankrike+guide+cafe

Montmarte

Det här känns väldigt obvious, jag vet. Men jag KAN INTE göra en Parisguide utan att inkludera det härliga Montmarte. Ungefär som en hybrid mellan Söder och Gamla stan, Paris style. Här snackar vi smala gator, söta hus, små väderkvarnar och ljuuuuuvliga restauranger. Och självklart väldigt snuskigt dyra turistfällor. Delen av Montmarte som ligger nära Sacré-Cœur är att undvika för att äta. Utnyttja istället tillfället till att utforska stadsdelen och hitta en skön restaurang som inte dödar din budget. Själv hade jag så gärna ätit på Le Petit Parisien, men hann inte. Men jag lovar, sötaste restaurangen jag sett i livet. Tunnelbanestationer som ligger nära Montmarte är Blanche, Pigalle och Abesses!

paris+montmarte+frankrike

La Marais

Paris äldsta stadsdel, hade mer än gärna spenderat längre tid här! Har eventuellt en bucket list-punkt som heter Caféhoppa i La Marais, för herregod va, här finns det mysiga caféer! Sådana som bara syns när man står precis framför dem! Längst den södra delen rinner Seine, och parallellt ligger den stora shoppinggatan Rue de Rivoli. Jag rekommenderar dock att strosa de norra kvarteren, de är lite lugnare. Tunnelbanorna går till Temple, République och Filles du Calvaire. Enjoy!

marais+paris+frankrike

Paris förorter

Åh, jag gillar ju typ egentligen inte att ha det här som tips. MEN, jag vet att de flesta städerna har superbra förorter (mvh Bromma är GRYMT). Jag vill verkligen trycka på att inte allt bra händer inom stadens innersta kretsar; New York har grymma förorter, likt Stockholm, likt Paris. Jag bodde i ett område som heter Nanterre-Ville, eventuellt ett lite shady ställe på kvällen men ett otroligt gulligt kvarter på dagen. En förortsidyll. Så leta reda på något fint område att besöka, eller åk till Nanterre - femton minuter med tåglinjen RAR A.

nanterre+paris+guide

Bubblare: St Martin-kanalen

Jag missade denna sköna del, men har sett bilder på bilder från denna kanal och det ser supermysigt ut! Det är liksom en miniatyr av Seine, och lite mindre turistig. Om man säger så. Har hört alla och deras mormor säga att ett glas vin längst den fyra kilometer långa kanalen inte ska sitta fel, så ta till dig av tipset och gör som de säger!