En hektisk måndag

Idag är jag inte sådär supertaggad på att vara frilansare. Jag har en att göra-lista som är längre än mig själv, och allt jag kan göra är att somna sittandes, gäspa ikapp med mig själv. Det är definitivt en del tråcklande med att driva sitt eget och pussla ihop olika jobbuppdrag med varandra. Speciellt just idag. Nu kan jag inte nämna så mycket, men jag kan nämna att jag kommer styra upp lite webbsaker för ett annat företag under resten av veckan. Samtidigt som det är otroligt kul att få gå tillbaka till heltid och kontor för en stund, så betyder det ju också att allt det jag normalt skulle ha spridit ut över veckan, ska ske idag. Jag är, med andra ord, lite stressad.

Gissar att det är en och en annan som kan känna igen sig i att kreativiteten dalar lite när stressen tar plats? Jag, som är en väldigt visuell person, gillar att helt enkelt göra en lista över exakt vad som ska göras, bryta ner varje punkt till delpunkter, få det att se görbart ut. Som till exempel när jag skriver blogginlägg i förtid; då markerar jag punkten i min to do-list med olika färger beroende på hur långt jag kommit med inlägget. Blått betyder att bilderna är redigerade/färdiga, lila att de är organiserade, gult är påbörjat inlägg, grönt för när inlägget är klart för publicering. Och så rullar det på, när jag känner att det börjar ta stopp så avbryter jag och byter uppgift. Från copy till webbdesign, från en design till en annan. Jag har generellt svårare för att starta upp på nytt än att bara byta mellan olika arbeten, så detta funkar bäst för mig.

Men, nu ska jag strunta totalt i allt jag precis sa för en stund, äta marängsviss och efter det jobba på tills jag känner mig nöjd och i fas. Imorgon åker jag tunnelbana med alla hetsiga, stressade stockholmare klockan åtta på morgonen! Längtar!!! (obs ej ironisk)

IMG_2031.jpg