Att bo utomlands och hitta sin vardag

Nu kommer vardagen. Jag har kommit in i lunken - hur det är att bo utomlands med ett jobb i Sverige; Att jobba på semestern; Att leva ett udda liv. Att rutiner faller på plats märker jag bland annat på vårt sätt att välja mat i affären. Husmanskost. Efter fyra dagar i Italien, och jag förstår lite vilket kött som är vilket. Vart kilopriset står, sådana saker.

Read More
Catania, Italien: De första dagarna

I onsdags kväll landade jag och Johan på Catanias flygplats i Italien. Med trötta huvuden, utan våra incheckade väskor. Vi, tillsammans med en till svensk som kommit till Sicilien för att besöka sina vänner, checkade in våra väskor sist av alla och de fick tydligen inte plats. Lördag, sa kvinnan bakom disken, på lördag kommer era väskor. Vill ni att vi kör ut dem till dit ni bor under er vistelse?

Read More
Med två veckor kvar till utlandsflytt

Nu har det börjats rensas här hemma! I helgen insåg jag äntligen att det faktiskt snart är dags - bara två veckor! Jag och Johan har bokat vårt boende på sicilien, en vecka i Catania och en Vecka i Palermo. Vi har planer jag inte riktigt delat med mig av tidigare här, men följer du mig på Instagram kan du kanske ha en aning om våra idéer.

Read More
Resmål att besöka under hösten vid Medelhavet

Jag och Johan har nu bestämt oss för att flytta ner till Sicilien först. Gillar tanken på att vi börjar i ena änden av Italien, och inte mitt i. Fler planer än så har vi inte, men troligtvis håller vi oss i de södra delarna under vintern. Hur som så har jag självklart satt ihop en bucket list för vad jag vill göra under tiden jag befinner mig runt Italien!

Read More
Resekonton att följa i sociala medier

Som alltid har jag en stor craving för att resa, och försöker konstant bota den med att uppleva genom andras resor. Har på senare tid konsumerat så mycket videos och blogginlägg om att resa, högt som lågt. Själv älskar jag att hitta nya inspirationskonton att följa, men gör det bäst via rekommendationer. Nu vill jag tipsa vidare om mina favoriter just nu!

Read More